Het Enige Dat De Koningin Niet Leuk Vond Aan Kate, Zegt Insider

Terwijl prins William sinds zijn geboorte veel goodwill heeft ontvangen, heeft Hertogin Catherine’s opkomst in de goede genaden van het publiek plaatsgevonden over een periode van 20 jaar vanaf het moment dat ze William voor het eerst ontmoette in 2001 in St. Andrews Universiteit. Nu wordt de hertogin beschouwd als een van de grootste troeven in de koninklijke familie. Ooit bespot in de Britse media omdat ze te zijn "middenklasse" en belachelijk gemaakt omdat ze ongeveer negen jaar op een voorstel van William wachtte, wordt Kate nu geprezen om haar standvastige toewijding aan de Kroon en haar vermogen om het gezinsleven te combineren met haar groeiende verantwoordelijkheden als toekomstige koningin. Haar houding van kalmte en doorgaan tijdens de pandemie en meest recentelijk, in de nasleep van het verwoestende interview van prins Harry en hertogin Meghan met Oprah Winfrey, is van onschatbare waarde geweest voor de koninklijke familie.

Vandaag de dag is een van Kate’s grootste fans koningin Elizabeth, maar het was niet gemakkelijk om het respect van Hare Majesteit te verdienen. Er was een tijd dat de koningin ervan overtuigd moest worden dat William’s oude vriendin een arbeidsethos had die sterk genoeg was om de koninklijke taken uit te voeren die horen bij het lidmaatschap van "De firma." Lees verder om erachter te komen wat de koningin in die begintijd het meest dwarszat aan Kate en hoe de hertogin de koninklijke familie voor zich wist te winnen. En voor meer informatie over de meest geliefde royal van dit moment, ga je naar This Is the Most Popular Royal After Harry & Meghan’s Tell-All, Poll Shows.

Kate’s eerste poging om een ​​koninklijke romance te combineren met een baan bleek in 2006 een uitdaging.

Kate Middleton wordt gezien bij het verlaten van haar flat in Chelsea op 09 augustus 2007 in Londen, EngelandWill/GC-afbeeldingen via Getty Images

In 2006 was de koningin verheugd te zien dat Kate een jaar nadat ze was afgestudeerd aan St. Andrews. Ze vroeg haar bazen of de functie parttime kon worden gemaakt omdat ze flexibiliteit nodig had om beschikbaar te zijn om William te zien.

Maar Kate’s driedaagse baan bij Jigsaw was van korte duur omdat ze het moeilijk vond om werk en haar relatie te combineren. Ze vertrok in 2007 en keerde terug naar Party Pieces, een partijplanningsbedrijf opgericht door haar moeder. De koningin was niet blij om te zien dat wanneer Kate niet bij William was, ze verstrikt leek te raken in een eindeloze cyclus van feesten, polowedstrijden en nachtclubs. Een insider vertelde Best Life, "De koningin was niet blij dat Catherine niet lang op haar werk was gebleven." Hare Majesteit trok meer dan een wenkbrauw op toen ze merkte dat Kate vaak met familie en vrienden naar een skioord of een exotische locatie ging. "Het hees wel een rode vlag," de bron zei:.

En voor meer informatie over wie het huwelijk van Kate en William bijna in de weg stond, ga je naar This Royal Once Moeded Prins William aan om het uit te maken met Kate Middleton.

Maar Kate bleek meer te zijn dan de vrolijke socialite die de koningin eerst dacht dat ze was.

Kate Middleton en zus Pippa tijdens een avondje uit in 2007Niki Nikolova/FilmMagic via Getty Images

Nadat de pers haar had achtervolgd toen ze bij Jigsaw werkte, wilde Kate niet publiceren dat ze weer met haar familie bij Party Pieces werkte, dus de koningin had geen idee dat Kate een baan had. "Er was de perceptie dat Catherine het grootste deel van haar tijd doorbracht met het bezoeken van clubs en feesten met vrienden," een koninklijke bron vertelde Best Life. Pas toen haar moeder, Carole Middleton, besefte dat het verlangen van haar dochter naar privacy de verkeerde indruk wekte en een foto van Kate aan de website toevoegde, waarmee ze haar identificeerde als een werknemer. De koningin was opgelucht om te weten dat Kate toch een baan had.

En voor meer informatie over wie er onlangs in Kate’s hoekje is geweest, ga je naar This Royal Stood van Kate After Harry & Meghan’s Tell-All, zegt Insider.

Kate ontmoette de koningin eindelijk voor het eerst in 2008.

Kate Middleton woont het huwelijk bij van Lady Rose Windsor en George Gilman in The Queen's Chapel, St James's Palace op 19 juli 2008 in Londen, Engeland, waar ze de koningin voor het eerst ontmoetMax Mumby/Indigo/Getty Images

Hoewel de relatie tussen Kate en William sterker was dan ooit, kon ze niet bij hem zijn op kerstavond en eerste kerstdag voordat ze trouwden. Net als prinses Diana en elke andere niet-echtgenoot voor haar, was ze niet uitgenodigd om in Sandringham te vieren met de koninklijke familie (totdat hertogin Meghan in 2017 werd uitgenodigd door de koningin).

Tegen die tijd waren de koningin en de rest van de koninklijke familie opgewarmd tot Kate. Ze ontmoette Hare Majesteit eindelijk op het huwelijk van Peter Phillips (de zoon van prinses Anne) met Autumn Kelly in 2008, nadat ze bijna zeven jaar met William had gedatet. Tijdens haar postverlovingsinterview met de BBC in 2010 zei Kate dat de koningin was geweest "erg vriendelijk" tijdens hun ontmoeting.

Ze heeft de koninklijke familie betrokken bij de voorbereidingen voor het huwelijk van haar en William in 2011.

Koningin Elizabeth II en de hertog en hertogin van Cambridge bezoeken de East MidlandsSamir Hussein/WireImage via Getty Images

Een vriend vertelde Hallo! tijdschrift dat met minder dan 100 dagen tot haar bruiloft op 29 april 2011, Kate stopte met werken om al haar tijd te besteden aan niet alleen de voorbereiding van de bruiloft, maar ook om zichzelf klaar te maken om lid te worden van de koninklijke familie. "Het is een steile leercurve en tegelijkertijd leert ze veel over de koninklijke familie en wat de toekomst in petto heeft," zei de bron destijds.

Terwijl haar moeder en zus haar topadviseurs waren, vroeg Kate ook zorgvuldig het advies van haar aanstaande schoonouders. Terwijl prins Charles hielp bij het selecteren van de muziek en Camilla, de hertogin van Cornwall die de aanstaande bruid veel advies gaf, nam de koningin kennis van Kate’s organisatorische vaardigheden en kalme houding in de aanloop naar de grote dag. "Catherine was niet geïnteresseerd in een overdreven affaire. Ze wilde een smaakvolle bruiloft volgens het protocol," zei een koninklijke bron. "Er was geen drama, wat buitengewoon is voor een koninklijk huwelijk." En voor meer koninklijk nieuws direct in je inbox, meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

Kate imponeerde de wereld – en de Windsors – op de koninklijke bruiloft.

Koningin Elizabeth II en Catherine, hertogin van Cambridge, bekijken een tentoonstelling van items voor het huwelijk van de hertog en hertogin van Cambridge, te zien in Buckingham Palace voor de jaarlijkse zomeropening op 22 juli 2011 in Londen, EngelandRota/Anwar Hussein-collectie/Getty Images

Toen de grote dag aanbrak, verbaasde Kate de familie – en de rest van de wereld – met haar koninklijke aanwezigheid terwijl ze aan de arm van haar vader door het gangpad gleed om William te ontmoeten bij het altaar van Westminster Abbey. Ze leek elke centimeter de prinses in haar Alexander McQueen-jurk. De nieuwe hertogin van Cambridge leek in haar koninklijke rol te glippen op het moment dat ze de kathedraal verliet met haar nieuwe echtgenoot.

In juli van dat jaar waren de koningin en haar nieuwe kleindochter samen in Buckingham Palace voor de opening van de tentoonstelling van haar onvergetelijke bruidsjurk en sluier. De koningin was niet zo blij toen ze zag wat een figuur zonder hoofd in de lucht leek te zijn. Hare Majesteit verklaarde de spookachtige presentatie "afschuwelijk" en "eng," maar Kate hield haar kalmte en reageerde naar verluidt door uit te leggen dat het display een "3D-effect."

De koningin en Kate groeiden naar elkaar toe toen de hertogin in 2013 moeder werd.

Koningin Elizabeth II spreekt met Catherine, hertogin van Cambridge, terwijl ze een kinderwagen duwt Prinses Charlotte van Cambridge in de kerk van St. Mary Magdalene op het landgoed Sandringham na de doop van prinses Charlotte van Cambridge op 5 juli 2015 in King's Lynn, EngelandMatt Dunham – WPA Pool/Getty Images

Toen prins George in 2013 werd geboren, nam Kate een kort zwangerschapsverlof van een maand van haar koninklijke plichten om te genieten van die eerste dagen van het moederschap. Nadat prinses Charlotte in 2015 werd geboren, nam ze vier maanden verlof. De hertogin wilde een gezond evenwicht vinden tussen het moederschap en haar koninklijke verantwoordelijkheden en William was vastbesloten om de behoeften van hun jonge gezin voorop te stellen. De koningin moedigde het paar aan om de tijd te nemen die ze nodig hadden om als gezin bij elkaar te zijn. Toen prins Louis in 2018 werd geboren, was Kate nu moeder van drie kinderen, waaronder een toekomstige koning van Engeland. De koningin vond het moederschap heel goed bij haar passen. Koninklijke expert Duncan Larcombe vertelde onlangs aan OK! dat de hertogin van Cambridge nu een "directe lijn om met de koningin te spreken," die ze gebruikt om de monarch updates te geven over haar achterkleinkinderen tijdens de pandemie.

In de documentaire Our Queen at Ninety uit 2016 onthulde de hertogin dat de koningin zeer attent is op haar achterkleinkinderen en "laat altijd een klein cadeautje of iets achter in hun kamer als [ze] gaan logeren, en dat toont alleen maar haar liefde voor haar familie." Kate zei ook dat Hare Majesteit verheugd was toen Charlotte werd geboren. "De koningin was heel blij dat het een klein meisje was, en ik denk dat zodra we terugkwamen in Kensington, ze een van onze eerste bezoekers hier was," Kate herinnerde zich. En voor meer informatie over hoe Kate en William hun kinderen hebben opgevoed, bekijk 8 dingen die Kate en William hebben gedaan om hun kinderen een "Normaal leven."

Kate had haar eerste solo-engagement met de koningin in 2019.

Koningin Elizabeth II en de hertogin van Cambridge bezoeken King's College LondonPaul Grover – WPA Pool/Getty Images

In haar eerste huwelijksjaar was Kate slechts 34 keer opgekomen (ter vergelijking: Diana registreerde meer dan 170 officiële verlovingen als pasgetrouwde). De Daily Mail meldde destijds dat de hertogin van Cambridge de volledige steun had van de koningin, die volgens de krant, "is er vrij stellig van overtuigd dat de koninklijke familie Kate – op wie ze al heel erg gesteld is – moet laten genieten van wat tijd als ‘gewone’ militaire echtgenote voordat ze een leven lang openbare dienstbetrekkingen heeft gehad." Maar de roddelbladen waren zeer kritisch en noemden Kate "Hertogin van Dolittle."

In de loop der jaren heeft de koningin een dramatische verandering in Kate gezien. De verlegen, plichtsgetrouwe hertogin heeft meer vertrouwen gekregen in haar koninklijke rol, is beschermvrouwe geworden van vele organisaties en heeft initiatieven ontplooid die gericht zijn op gezinnen, de ontwikkeling van jonge kinderen en geestelijke gezondheid. Het was Kate die op het idee kwam van het geestelijke gezondheidsinitiatief Heads Together, dat ze in 2016 samen met William en Harry oprichtte.

Op de achtste huwelijksverjaardag van het paar in 2019 schonk de koningin Kate haar hoogste zegel van goedkeuring, een Dame Grand Cross of the Royal Victorian Order. De ontvangers worden persoonlijk gekozen door de koningin voor diensten aan de soeverein. De genegenheid tussen de twee vrouwen was volledig zichtbaar toen Kate en de koningin werden gespot terwijl ze de blauwe deken van Hare Majesteit deelden toen ze in maart 2019 aankwamen bij King’s College voor hun eerste solo-verloving samen.

Kate maakte indruk op het gezin door op te treden tijdens de pandemie en een gezinscrisis in 2020.

Geoff Pugh – WPA Pool/Getty Images

In 2020, in de nasleep van het vertrek van Harry en Meghan uit het koninklijke leven, werd Kate het geheime wapen van de koninklijke familie, nam meer opdrachten aan en voerde met succes zachte diplomatie uit tijdens officiële rondleidingen. Toen de pandemie toesloeg, werd het aan Kate en William overgelaten om op te treden en het gezicht en de stem van de koninklijke familie te zijn. Haar talloze Zoom-oproepen om artsen, verpleegkundigen en eerstehulpverleners te bedanken, kregen hoge cijfers van het publiek. Kate omarmde haar rol als hofkoningin die had geholpen een eeuwenoud instituut te moderniseren.

Nu het paleis de nasleep van het explosieve interview van Harry en Meghan behandelt, is Kate de grootste supporter van haar man geweest, aangezien de kloof tussen William en Harry onherstelbaar lijkt. "Niemand had kunnen voorspellen hoe waardevol Catherine zou worden, vooral tijdens deze moeilijke dagen," zei een insider. "De koningin kan niet trotser zijn op de hertogin, die de afgelopen 10 jaar zoveel waardigheid en gratie heeft getoond." En voor meer informatie over de toekomst van het House of Windsor, bekijk The One Thing William Must Do to Save the Monarchy, Say Insiders.

Diane Clehane is een in New York gevestigde journalist en auteur van Imagining Diana en Diana: The Secrets of Her Style.

Geef een reactie