Het Enige Dat Elk Groot Warenhuis Permanent Heeft Verboden

Warenhuizen hebben lang geprobeerd om de trends bij te houden, wat betekent dat ze altijd op voorraad hebben waar hun consumenten naar op zoek zijn en hun schappen opruimen van wat niet langer in de mode is. Maar recentelijk hebben die inspanningen om trendy te blijven zich vertaald in het definitief wegdoen van één item.

Nu het publiek zich meer bewust wordt van consumptie, houden shoppers meer rekening met de impact die een kledingstuk heeft op het milieu dan ooit tevoren. Als gevolg hiervan zijn warenhuizen van kust tot kust begonnen met het helemaal verbieden van een bepaald artikel, en deze week volgde een andere grote keten dit voorbeeld. Lees verder om erachter te komen wat u niet meer bij een groot warenhuis kunt kopen.

 Amazon heeft deze 3 populaire merken permanent verboden.

Neiman Marcus is de nieuwste warenhuisketen die bont verbiedt.

Las Vegas, Nevada, Verenigde Staten - 24 mei 2014: De locatie van Neiman Marcus op Las Vegas Boulevard in het centrum van Las Vegas, Nevada. Neiman Marcus is een keten van luxe warenhuizen met vestigingen in de VS

Neiman Marcus Group (NMG), waaronder Bergdorf Goodman, Neiman Marcus en Neiman Marcus Last Call, heeft op 30 juni aangekondigd dat het alle producten van dierlijk bont uit de schappen zal verwijderen en ook al zijn bontsalons begin 2023 zal sluiten.

"We leveren een ultieme luxe-ervaring voor onze klanten en hun veranderende voorkeuren. We werken ons assortiment bij met meerdere duurzame en ethische luxemodecategorieën," Neiman Marcus Group CEO Geoffroy van Raemdonck zei in een verklaring:. "Het is duidelijk dat de toekomst bontvrij is, en dat geldt ook voor de ultraluxe ruimte. Als leider in luxeretail heeft NMG de kans om mee te bouwen aan een betere toekomst voor onze sector."

De verhuizing maakt deel uit van een verschuiving in de Environmental, Social, Governance (ESG)-strategie van het bedrijf, die verbeterde investeringen en openbaarmakingen in de ethische en duurzaamheidsinspanningen van het bedrijf omvat. In het licht van het bontverbod is de warenhuisketen van plan om in plaats daarvan al zijn huidige bontsalons in Neiman Marcuses en Bergdorf Goodmans om te bouwen tot luxe salons voor winkelervaring.

Voor meer up-to-date informatie, meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

Veel andere grote warenhuizen en ontwerpers zijn onlangs bontvrij geworden.

Een demonstrant die een jas van Canada Goose met bloed draagt, staat in een plas bloed tijdens een protest van Canada Goose voor de flagshipstore van Saks Fifth AvenueRon Adar /

Neiman Marcus is het laatste grote luxe warenhuis dat dierenbont verbiedt. Saks Fifth Avenue, Macy’s, Bloomingdale’s en Nordstrom hebben allemaal plannen aangekondigd om bontvrij te worden. High-end ontwerpers, waaronder Calvin Klein, Stella McCartney, Tommy Hilfiger, Donna Karan, Donatella Versace, Ralph Lauren, Prada, Coach, Diane Von Fustenberg, Gucci en Michael Kors hebben ook allemaal bont uit hun ontwerpen laten vallen.

En deze maand, na jarenlange druk van critici, waaronder People for the Ethical Treatment of Animals (PETA), kondigde jassenbedrijf Canada Goose aan dat ze tegen het einde van 2022 zouden stoppen met het kopen van bont en het gebruik ervan op producten zouden elimineren. Het bedrijf had wild coyotebont gebruikt voor zijn parka’s, maar PETA maakte bezwaar tegen de manier waarop de coyotes worden gevangen en gedood voor hun vacht.

De Olympische Spelen liggen onder vuur omdat ze dit dit jaar op de Spelen hebben verboden.

Sommige staten en steden willen de verkoop en productie van bont volledig verbieden.

Californië is al bontvrij geworden door de verkoop van bont te verbieden, maar in 2021 hebben vijf andere staten – Rhode Island, Oregon, Connecticut, Hawaii en New York – ook wetgeving ingevoerd om ook de verkoop van bont te verbieden, meldt de Humane Society. Een wetsvoorstel ingediend in de staat Washington zou de productie van bont regelrecht verbieden.

Zelfs steden als Wellesley, Massachusetts en Minneapolis, Minnesota overwegen hun eigen rekeningen voor het verbieden van bontverkoop.

Voor meer up-to-date informatie, meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

De pandemie heeft de interesse in het specifiek verbieden van de verkoop van nertsbont versneld.

zwarte nerts die buiten rondkijkt/Gallinago_media

De groeiende drang naar veranderingen met betrekking tot de productie en verkoop van bont komt na uitbraken van COVID-19 bij nertsenfokkerijen. in november. 2020 waarschuwde het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding dat wanneer COVID-19 zich begint te verspreiden op een nertsenfokkerij "het virus kan sneller mutaties accumuleren in nertsen en zich weer verspreiden in de menselijke populatie." Minks testte in de zomer van 2020 ook positief op het virus in Utah, wat aanleiding gaf tot bezorgdheid in de VS.

Op 1 juli werd in de U . een tweeledig wetsvoorstel ingediend.S. Huis dat de fokkerij van nertsbont in het hele land zou verbieden in een poging de verspreiding van COVID te stoppen, meldde de Associated Press. Indien aangenomen, zou de nieuwe wet het importeren, exporteren, vervoeren, verkopen of kopen van nerts in het hele land verbieden.

Het enige product dat grote supermarkten beginnen te verbieden.

Geef een reactie