Het Enige Dat U Nog Niet Zou Moeten Planten, Waarschuwen Experts:

In contact komen met de natuur is waarschijnlijk iets waar je naar verlangt na de koude wintermaanden. Als je toevallig een ideale buitenruimte hebt, maak je je misschien klaar om te gaan tuinieren en je eigen voedsel te gaan verbouwen. Maar voordat je gaat planten, pas op dat er één populair zaadje is dat je nog niet zou moeten zaaien. Lokale experts in de hele U.S. hebben mensen gewaarschuwd om dit jaar dit ene ding niet te planten. Blijf lezen om te ontdekken wat het geliefde voedsel is, en voor meer waarschuwingen waar je op moet letten, ga je naar The One Thing You Should not Plant This Spring, Local Officials Warn.

Je zou nog geen tomaten moeten planten, zeggen experts.

Heirloom-tomaten zijn een chique foodie-term

Tuinbouwexpert Scott Eckert, een Kansas State Research and Extension Agent, ging naar The Kansan om te waarschuwen voor de gevaren van het planten van tomaten in een tijd dat ze vatbaar zijn voor vorstschade. "Tomaten zijn vorstgevoelig en gedijen niet op koude tuingronden," Eckert schreef:. "Als er kans op vorst is nadat de planten zijn gezet, zorg dan voor tijdelijke dekking."

Doug Oster, co-host/producer van The Organic Gardeners Radio Show, vertelde specifiek aan CBS Pittsburgh’s radiostation dat "tomaten kunnen niet eens onder de 50 graden staan."

"Bevriezing veroorzaakt een verdonkering van het blad- of stengelweefsel," volgens het Canadese Ministerie van Landbouw, Voedselvoorziening en Plattelandszaken. "Beschadigde gebieden verwelken later en worden bruin. Het kan in het begin moeilijk zijn om te bepalen of het groeipunt is gedood en schade kan de dag na de vorst duidelijker worden." Het bureau legt uit dat tomaten kunnen ervaren "groeiachterstand, verwelking, putjes in het oppervlak of necrose van gebladerte en verhoogde vatbaarheid voor ziekten" wanneer in de kou gelaten.

En als je veel tijd buiten doorbrengt, als je hier woont, let dan op deze "gekke wormen," Experts waarschuwen.

Je moet echter beginnen met het binnen kweken van zaden.

SolStock /

Hoewel het buiten nog niet echt het tomatenplantseizoen is, is dit een goed moment om de zaden binnen te beginnen. "Tomatenplanten uit zaad produceren is eenvoudig, maar het vereist dat ze ongeveer 8 weken binnen onder lampen worden gekweekt voordat ze de tuin in gaan," volgens de professionals van William T . van de Missouri Botanical Garden. Kemper Center for Home Gardening.

Dit doen "geeft tomaten de beste start in de tuin als het eindelijk warm weer is en het scheelt een aantal weken groeitijd," let op de experts van de University of Illinois Extension.

En voor meer tuinadvies, pas op voor de 15 manieren waarop u uw tuin vernietigt.

Wacht in ieder geval tot mei om je tomaten buiten te planten.

Fotokost /

Uw ideale plantdatum hangt af van waar u zich bevindt. Maar Eckert zegt: "eind april tot mei is de voorgestelde transplantatiedatum voor het grootste deel van Oost- en Midden-Kansas." Hij wacht echter tot mei om veilig te zijn. Oster stelt voor te wachten tot Moederdag, dat dit jaar op 9 mei valt, om tomaten buiten te planten.

In het bijzonder wilt u de laatste vorstdatum van uw gebied weten, die meestal tussen mei en juni is voor de meeste delen van de U.S. U kunt de Frost Dates Calculator van Old Farmer’s Almanac gebruiken om de laatste bevriezing in uw postcode te achterhalen.

"Vorst wordt voorspeld wanneer de luchttemperatuur 0°C bereikt, maar omdat het dichter bij de grond kouder is, kan er zelfs vorst optreden als de luchttemperatuur net boven het vriespunt ligt," de almanak legt uit.

Als je het geweer springt en bevroren tomatenplanten in je tuin ziet, moet je ze weggooien en opnieuw beginnen, merkt SF Gate op.

En voor meer nuttige informatie die rechtstreeks in je inbox wordt bezorgd, kun je je aanmelden voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

En pas op dat het tomatenseizoen in de vroege herfst eindigt.

vrouw die tomaten in de tuin pluktgoodluz /

Het tomatenseizoen eindigt in september van oktober, met de eerste lichte vorst van de herfst die medio oktober arriveert.

Als het seizoen voorbij is, zegt SFGate dat je al het rijpe fruit dat groen is moet oogsten en de rest moet wegdoen. Ze adviseren om elke tomaat in een vel krantenpapier te wikkelen en in een papieren zak of kartonnen doos te verpakken. Bewaar ze op een koele plaats, zoals uw garage of kelder, en wanneer u klaar bent om ze te laten rijpen, haalt u ze uit de doos of zak en plaatst u ze in een droge ruimte die rond de 70 graden blijft. Weet dat de rijpingstijd van tomaten "varieert van ongeveer 45 tot 90 dagen," SFGate zegt:.

En voor meer dingen om op te letten terwijl u aan het tuinieren bent, als u dit in uw tuin ziet, staan ​​insecten op het punt om binnen te vallen, waarschuwt expert.

Geef een reactie