Het Enige Symptoom Dat Neil Patrick Harris Hielp Beseffen Dat Hij Covid Had

Veel beroemdheden hebben opengesteld over hun COVID diagnoses sinds het begin van de pandemie, van Alyssa Milano tot Tom Hanks. Maar recentelijk onthulde acteur Neil Patrick Harris dat zowel hij als zijn familie eerder dit jaar het coronavirus hadden. Harris zei openhartig over zijn zaak en zei dat dit het enige symptoom was waardoor hij zich realiseerde dat hij het coronavirus had: verlies van geur en smaak.

"Het gebeurde heel vroeg [in de pandemie], zoals eind maart, begin april," Harris vertelde TODAY tijdens een interview op september. 15. "We deden eerder ons best, en ik dacht dat ik griep had, en ik wilde er niet paranoïde over zijn. En toen verloor ik mijn smaak- en reukvermogen, wat een grote indicator was, dus verschansten we ons."

Groep onherkenbare blanke volwassenen die wijn proeven in de wijnkelder. Vergelijking van uiterlijk, geur, aroma, smaak, nasmaak. De man in focus houdt een glas rose wijn vast en ruikt het boeket. Er zijn nog twee mensen op de achtergrond, wazig

Harris’ echtgenoot David Burtka en hun 9-jarige tweeling, Gideon en Harper, leden ongeveer zes maanden geleden ook allemaal aan het virus, onthulde Harris. Gelukkig merkte hij op dat ze allemaal "voel me geweldig" nu.

"Het was niet prettig, maar we zijn er doorheen gekomen en hebben antistoffen en voelen ons goed," hij zei. "We willen zeker weten dat iedereen zijn best doet om dit op alle mogelijke manieren te vertragen."

Voor meer up-to-date informatie, meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

Het verlies van geur en smaak zijn beide al geruime tijd opvallende symptomen van het coronavirus. In feite hebben veel onderzoeken gerapporteerd over de prevalentie van deze symptomen sinds het begin van de pandemie.

Een vroege studie gepubliceerd op 17 april in het International Forum of Allergy & Rhinology-journal ontdekte dat 98 procent van de in het ziekenhuis opgenomen COVID-patiënten die ze onderzochten enig reukverlies vertoonde. En in een onderzoek van mei onder milde tot matige coronaviruspatiënten meldde 86 procent een of ander probleem met hun reukvermogen en 60 procent rapporteerde problemen met hun smaakzintuig.

Deze symptomen kunnen ook een duidelijke indicatie zijn dat iemand het coronavirus heeft in plaats van griep, zoals Harris opmerkte. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) zijn reuk- en smaakverlies uniek voor het coronavirus en enkele van de enige symptomen waarbij griep en COVID verschillen. En voor meer duidelijke symptomen van het coronavirus: als u deze 4 symptomen heeft, is de kans groot dat u COVID heeft.

Best Life volgt voortdurend het laatste nieuws met betrekking tot COVID-19 om u gezond, veilig en geïnformeerd te houden. Hier zijn de antwoorden op uw meest prangende vragen, de manieren waarop u veilig en gezond kunt blijven, de feiten die u moet weten, de risico’s die u moet vermijden, de mythen die u moet negeren en de symptomen waar u op moet letten. Klik hier voor al onze COVID-19-verslaggeving en meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Geef een reactie