Het Ergste Wat Je Tegen Je Partner Zegt Zonder Het Te Beseffen

Bevestigende woorden kunnen de dag van je partner echt goed maken. Maar er kunnen momenten zijn waarop u denkt dat u uw significante andere waardering en dankbaarheid toont, maar uw zogenaamde vriendelijke woorden kunnen de zaken juist erger maken. Volgens relatie-experts, "compliment" u moet voorkomen dat u uw partner vertelt dat u "kan niet zonder hen leven." Uiteindelijk leggen die woorden te veel druk op je partner, zelfs als je het niet beseft. Lees verder om erachter te komen waarom deze zin schadelijk zou kunnen zijn voor je relatie, en voor meer woorden om naar te kijken, ga je naar Het ergste dat je tegen iemand in bed zou kunnen zeggen.

"Zinnen als ‘Ik kan niet leven zonder jou’ veroorzaken een onbewuste vooringenomenheid waarbij de luisteraar een zware psychologische last van verantwoordelijkheid krijgt waarvan de spreker zich misschien niet realiseert dat ze hem hebben bijgebracht," legt Lori Lawrenz, PsyD, een klinisch psycholoog bij het Centrum voor Seksuele en Reproductieve Gezondheid uit. "Wanneer een partner een ‘alles of niets’-verklaring als deze gebruikt, zit er een zwaarte onder die verantwoordelijkheid legt bij degene die wordt geprezen. Deze verantwoordelijkheid kan zwaar zijn, zozeer zelfs om negatieve emoties op te wekken."

Lawrenz zegt dat deze resulterende negatieve emoties kunnen zijn dat je partner je ziet als behoeftig, afhankelijk of zelfs zonder eigenwaarde. Het is ook gewoon niet aantrekkelijk, volgens Channa Bromley, PhDc, een relatiecoach en CEO van My Love Gurus Coaching. "Mensen voelen zich aangetrokken tot anderen die een gepassioneerd, nieuwsgierig leven leiden en een zelfverzekerde, zelfverzekerde gloed hebben," ze legt uit. Dus al je waarde aan je partner geven, kan leiden tot verminderde passie in een relatie.

"Stel je een tafel voor met maar één poot om hem op te houden – die is niet erg stabiel, toch?? Als de partner een slechte dag heeft en zelf leeggelopen voelt, en niet in staat is om het emotionele gat van de ander te ‘vullen’, zal de tafel instorten," Bromley zegt:. "Dat is vermoeiend om te denken aan onderhoud voor een langere periode."

Relatiecoach Lucress Irizarry, auteur van Getting on My Last Nerve!, zegt dat dit idee ook vaak kan voorkomen dat je partner zijn eigen leven leidt. Ze kunnen vermijden tijd met andere mensen door te brengen, nieuwe relaties met anderen op te bouwen of nieuwe ervaringen op te doen. "Je partner kan zich belemmerd en verstikt voelen om ten volle van het leven te genieten, omdat ze constant bezig zijn met de gedachten of je wel of niet in orde bent tijdens hun afwezigheid," Irizarry zegt.

Maar "Ik kan niet leven zonder jou" is niet de enige zin die je misbruikt als compliment als het om je partner gaat. Voor meer dingen die je moet vermijden om tegen je partner te zeggen, lees verder. En voor de tekenen dat uw relatie in de problemen zit, ontdek waarom uw relatie gedoemd is te mislukken als uw partner dit doet, zeggen experts.

Lees het originele artikel over Best Life.

1 "Jij bent mijn hele wereld."

Een jong heteroseksueel paar knuffelen op het strand bij zonsondergang

Laura Louis, PhD, een gediplomeerd psycholoog en oprichter van Atlanta Couple Therapy, zegt dat dit soort uitdrukking een enorme rode vlag kan zijn, vooral als de relatie vrij nieuw is. "Er bestaat zoiets als overdreven afhankelijk zijn van een significante ander," Louis zegt. "We moeten niet van onze partners verwachten dat ze aan al onze behoeften voldoen. Dit stelt jezelf en je partner voor mislukking en teleurstelling." En voor meer rode vlaggen om op te letten, ontdek waarom de helft van de mannen zegt dat ze het uitmaken met een vrouw die dit doet.

2 "Je hebt mijn leven gered."

Ouder koppel daten na scheiding

Irizarry zegt de verklaring "Je hebt mijn leven gered" kan uw partner een gevaarlijk gevoel van macht over u geven, omdat het "verheft je partner tot een positie van een redder of een god."

Bovendien merkt ze op:, "het zaadje is geplant dat de verwachting zo hoog voor hen is dat ze niet menselijk kunnen zijn en een fout kunnen maken, waarvan ze weten dat het onvermijdelijk is en een onredelijke verwachting." En voor meer dingen die je misschien verkeerd doet in je relatie, ga je naar The Worst Way You’re Thank Your Partner, zegt een nieuwe studie.

3 "Ik weet niet wat ik zou doen zonder jou."

Gay paar tijd samen doorbrengen knuffelen op een park date buiten

De zin "Ik weet niet wat ik zou doen zonder jou" heeft hetzelfde gevoel als "Ik kan niet leven zonder jou," zegt Nicole Arzt, LMFT, een gediplomeerd huwelijkstherapeut die werkt met Well Beings Counseling. Ze zegt dat je misschien denkt dat dit lief klinkt, maar je eigenlijk hulpeloos laat klinken, wat kan "je partner zich ongemakkelijk of zelfs gevangen laten voelen." En voor meer nuttige inhoud die rechtstreeks in je inbox wordt bezorgd, kun je je aanmelden voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

4 "Jij maakt mij compleet."

Koppel samen op de bank

Ondanks wat Jerry Maguire je wil laten geloven, kan je partner dat niet "compleet" jij, zegt Darcie Brown, LMFT, een huwelijkstherapeut gevestigd in Californië?. Uitspraken als deze zeggen "vermindert je eigen autonomie," legt ze uit, waardoor je je na verloop van tijd minder krachtig voelt en minder controle over je eigen leven hebt. Zowel jij als je partner moeten weten dat je zonder elkaar kunt leven, zoals niemand kan "voorspellen hoe lang iemand in zijn leven zal zijn." En voor een andere factor die niet veel goeds voorspelt voor je band, kijk eens waarom vrouwen die zich op dit ene ding concentreren 60 procent meer kans hebben om te scheiden.

Geef een reactie