Het Nemen Van Zoveel Dutjes Per Week Kan Het Risico Op Een Hartaanval Verlagen, Zegt Onderzoek:

Het is heel goed mogelijk dat je geen dutje hebt gedaan sinds je in een wieg hebt geslapen, of misschien behoor je tot de 34 procent van de volwassenen in de V.S.S. die zichzelf als nappers beschouwen, volgens gegevens van het Pew Research Center. Maar als u een van de mensen bent die hun neus opsteken tijdens een dutje overdag en het als een teken van luiheid beschouwen, moet u weten dat wat rust overdag uw cardiovasculaire gezondheid ten goede kan komen. Onderzoek heeft uitgewezen dat het nemen van een bepaald aantal dutjes per week het risico op een hartaanval kan verlagen. Lees verder om erachter te komen hoeveel dutjes je elke week moet doen om je hart gezond te houden, en voor meer informatie over je hart: als je dit elke dag drinkt, kan je hart in gevaar zijn, blijkt uit onderzoek.

Een tot twee dutjes per week doen is in verband gebracht met een verminderd risico op een hartaanval.

oude vrouw met een hartaanval en grijpt naar haar borst

In een studie uit 2019, gepubliceerd in het tijdschrift Heart, analyseerden onderzoekers uit Zwitserland hoe de slaapgewoonten van mensen hun hartgezondheid beïnvloeden. De onderzoekers observeerden meer dan 3.460 vrijwilligers zonder voorgeschiedenis van hartaandoeningen gedurende gemiddeld vijf jaar, en vergeleken hun slaapgewoonten met incidenten van hart- en vaatziekten (HVZ). Volgens hun bevindingen was een of twee keer per week dutten geassocieerd met een lager risico op een hartaanval, hartfalen of beroerte in vergelijking met degenen die helemaal niet sliepen. "Proefpersonen die een of twee keer per week een dutje deden, hadden een lager risico op het ontwikkelen van een CVD-voorval in vergelijking met niet-duppers," legden de onderzoekers uit in de studie.

Interessant genoeg bleek uit een 2020-enquête uitgevoerd door OnePoll namens Leesa Sleep dat mensen deze gewoonte het afgelopen jaar mogelijk hebben aangenomen. De onderzoekers spraken met 2.000 mensen in de U.S. over de impact van de COVID-19 pandemie had op hun slaapschema’s en ze ontdekten dat mensen die thuis begonnen te werken, toegaven gemiddeld ongeveer twee dutjes per week te doen tijdens de werkdag. Maar voor degenen die niet zo gemakkelijk rusten, weet dat als u niet kunt slapen, deze OTC-medicatie de reden zou kunnen zijn, zeggen experts.

Maar meer dan twee keer per week dutten is niet goed voor de gezondheid van het hart.

Casual jongeman die overdag op de bank slaapt

De Zwitserse onderzoekers ontdekten echter dat slechts af en toe een dutje per week gepaard ging met een verminderd risico op hartproblemen. Hun bevindingen toonden aan dat mensen die meer dan twee keer per week een dutje deden, geen lager risico hadden op een hartaanval, hartfalen of beroerte in vergelijking met mensen die helemaal niet sliepen.

"Hoewel de exacte fysiologische paden die dutjes overdag koppelen aan het risico op hart- en vaatziekten niet duidelijk zijn, draagt ​​[dit onderzoek] bij aan het voortdurende debat over de gezondheidsimplicaties van dutjes, en suggereert dat niet alleen de duur, maar ook de frequentie van belang is," psychiatrieonderzoekers Yue Leng, MD, en Kristine Yaffe, MD, die niet betrokken waren bij het onderzoek, schreven in een redactioneel commentaar bij het onderzoek. Wat betreft wat uw hartgezondheid niet ten goede komt, als u deze vitamine mist, kan uw hart in gevaar zijn, blijkt uit onderzoek.

In feite is het nemen van zes tot zeven dutjes per week gekoppeld aan een verhoogd risico op hartaandoeningen.

Bovenaanzicht shot van arts die hartslagen van zieke patiënt neemt. Gehospitaliseerde man wordt onderzocht door een vrouwelijke arts

Niet alleen zal meer dan twee keer per week dutten uw hartgezondheid niet ten goede komen, het kan in plaats daarvan schade aanrichten. De onderzoekers ontdekten dat mensen die zes tot zeven dutjes per week deden, een hogere incidentie van hart- en vaatziekten hadden dan degenen die niet dutten.

Dit hoeft echter niet noodzakelijk het gevolg te zijn van de dutjes, maar eerder van de onderliggende aandoeningen die mensen die overmatig dutten hebben, waaronder obstructieve slaapapneu (OSA). De onderzoekers merkten op dat "frequente dutjes hadden vaker overmatige slaperigheid overdag en hadden ernstiger OSA in vergelijking met niet-nappers."

Ze voegden eraan toe: "We zouden kunnen speculeren dat frequent dutten secundair kan zijn aan een verminderde slaapkwaliteit als gevolg van een chronische aandoening, wat een onafhankelijke risicofactor kan zijn voor hart- en vaatziekten." En voor meer up-to-date gezondheidsnieuws, meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

En langer dan een uur dutten kan ook je hart in gevaar brengen.

meisje dat moeder bedekt met deken terwijl ze thuis op de bank slaapt. De nadruk ligt op de vrouw

Ander recent onderzoek heeft ook aangetoond dat als je dutjes te lang duren, ze je hart ook niet goed zullen doen. Volgens een meta-analyse van 2020 gepresenteerd op het European Society of Cardiology Congress, kan meer dan een uur per dag dutten je hart in gevaar brengen.

Na het bekijken van 313.651 deelnemers uit meer dan 20 onderzoeken, ontdekten de onderzoekers dat dutjes langer dan 60 minuten geassocieerd waren met een 34 procent hogere kans op hart- en vaatziekten in vergelijking met degenen die geen dutje deden. Het onderzoek gaf ook aan dat dutjes van minder dan 60 minuten geen risicofactor waren voor het ontwikkelen van hartaandoeningen.

In overeenstemming met de Zwitserse studie van 2019, zei de auteur van de meta-analyse van 2020, Zhe Pan van de Guangzhou Medical University, in een verklaring, "De resultaten suggereren dat kortere dutjes (vooral die van minder dan 30 tot 45 minuten) de gezondheid van het hart kunnen verbeteren bij mensen die ’s nachts onvoldoende slapen." En voor meer manieren om ernstige gezondheidsrisico’s te verminderen met uw dagelijkse gewoonten, kan het eten van dit ene ding uw risico op kanker halveren, zegt een nieuwe studie.

Geef een reactie