Hier Leest U Hoe U Weet Of Uw Covid-Vaccin Werkt, Zegt Cdc:

Met de COVID vaccin dat met de dag voor meer mensen beschikbaar komt, veel mensen willen graag weten welke invloed het vaccin op hen zal hebben – en hoe ze kunnen zien dat het vaccin werkt. Gelukkig is er een gemakkelijke manier om te zien of het vaccin effect heeft, volgens experts van de Centers for Disease Control and Prevention (CDC). op februari. 12, Amanda Cohn, MD, CAPT, USPHS, een lid van het CDC’s National Center for Immunization and Respiratory Diseases, kondigde aan dat er drie specifieke bijwerkingen zijn waar mensen op moeten letten na ontvangst van hun vaccin. Lees verder om erachter te komen wat ze zijn, en voor een update over wanneer je je kans kunt krijgen, ga naar Dr. Fauci zegt dat je na deze datum gemakkelijk een vaccinafspraak kunt krijgen.

1 Pijn op de injectieplaats

Vrouw met pijn in schouder en bovenarmAnut21ng /

De eerste bijwerking die Cohn noemde, was pijn op de injectieplaats. "Mensen moeten bereid zijn om pijn te hebben," waarschuwde ze, verwijzend naar de plek waar je je schot kreeg.

Tijdens een recent interview met medische professionals en functionarissen van Prince George’s County, Maryland, zei de COVID-adviseur van het Witte Huis, Anthony Fauci, MD, dat hij deze bijwerking ook ervoer na beide doses van het COVID-19-vaccin. "Als ik erop drukte, kreeg ik een beetje pijn in mijn arm," hij legde uit. Bij Fauci duurde de bijwerking iets meer dan 24 uur. En voor het laatste COVID-nieuws dat rechtstreeks in je inbox wordt bezorgd, meld je je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

2 Vermoeidheid

Vrouw van middelbare leeftijd met vermoeidheiddigitale koekenpan /

Cohn zei dat vermoeidheid een andere indicator is dat je immuunsysteem zijn werk doet nadat je bent gevaccineerd. Hoewel Fauci dit niet ervoer na zijn eerste injectie, raakte hij wel uitgeput na zijn tweede dosis. "Tegen de avond begon ik me een beetje vermoeid te voelen," hij zei. En als je graag gevaccineerd wilt worden, weet dan dat als je in deze staten woont, je je nu kunt laten vaccineren bij Walgreens.

3 Lichte koorts

jonge man met koortsanandaBGD /

De laatste bijwerking die Cohn noemde, was lichte koorts, wat betekent dat alles onder de 100.4 graden Fahrenheit. Hoewel Fauci deze bijwerking niet persoonlijk ervoer van zijn COVID-vaccinaties, erkende hij dat sommige andere ontvangers dat wel zouden kunnen. "Het is bij sommige mensen voorgekomen," hij zei. En voor meer advies van de CDC, ga naar The CDC Says Don’t Go to These 4 Places Without a Better Mask.

4 Deze komen allemaal vaker voor na de tweede dosis.

Man ontvangt het COVID-vaccin in het kantoor van een dokter in het ziekenhuisIka84 /

Volgens Cohn zouden al deze bijwerkingen binnen twee dagen moeten verdwijnen. Zoals Fauci’s ervaring was, merkte Cohn op dat zelfs als u niet onmiddellijk na uw eerste dosis op het vaccin reageert, dit niet noodzakelijk betekent dat u uit het bos bent. "Mensen hebben milde reacties op de vaccins, vooral na de tweede dosis," ze legde uit.

En hoewel de bijwerkingen na het vaccin ongemakkelijk kunnen zijn, verzekerde Cohn dat ze niets zijn om je zorgen over te maken, en het zijn geen tekenen dat je besmet bent met het virus zelf. "Het is geen COVID. Je lichaam bouwt een immuunrespons op tegen het eiwit dat de ziekte nabootst," ze zei. En voor meer informatie over de tekenen die erop wijzen dat er iets mis is, ga je naar If You Have This Vaccine Side Effects, Don’t Get Another Shot, zegt CDC.

Sarah Crow Sarah Crow is hoofdredacteur bij Eat This, Not That!, waar ze zich richt op nieuws over beroemdheden en gezondheidsverslaggeving. Lees verder

Geef een reactie