Je Covid-Vaccin-Booster Ziet Er Misschien Heel Anders Uit

Met meer dan de helft van de mensen in de U.S. ten minste gedeeltelijk gevaccineerd, kijken velen vooruit naar de booster-shots die ze vrijwel zeker nodig zullen hebben. Het kan ontmoedigend zijn om na te denken over het gaan zitten voor een derde injectie en mogelijk nog een ronde van bijwerkingen te verduren. Maar er is een zilveren randje, vooral voor mensen die niet dol zijn op naalden: onderzoekers zeggen nu dat de COVID vaccin booster is misschien helemaal geen kans. Lees verder om erachter te komen hoe uw volgende vaccinatie dramatisch anders zou kunnen zijn, en voor meer informatie over de toekomst van het COVID-vaccin, This Is When You’ll Need a Third COVID Shot, zegt BioNTech CEO.

Onderzoekers werken aan COVID-vaccinboosters die geen injecties zijn.

Jong team doet onderzoek naar coronavirusjaniecbros /

Terwijl de vaccinatie in het hele land doorgaat, werken onderzoekers al aan de volgende iteratie van het COVID-vaccin. Een booster enkele maanden na uw oorspronkelijke vaccinatie zal waarschijnlijk nodig zijn om uw immuniteit te behouden en u te beschermen tegen varianten. Om deze COVID-vaccinboosters gemakkelijker te geven te maken, zijn onderzoekers begonnen met het onderzoeken van alternatieve toedieningswijzen.

"Het is in de toekomst van cruciaal belang om vaccins te hebben die gemakkelijker te hanteren zijn en betere koudeketenkenmerken hebben," John Mascola, MD, directeur van het vaccinonderzoekscentrum van het National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID), vertelde The Wall Street Journal. Onderzoekers werken momenteel aan COVID-vaccinboosters in ten minste drie verschillende formaten. En voor meer informatie over boosters langs de lijn, zegt de CEO van Moderna dat er op deze datum een ​​boostershot beschikbaar zal zijn.

Uw vaccinbooster kan een neusspray zijn.

COVID-vaccin neusspray

Onderzoekers zeggen dat toekomstige COVID-vaccins via een neusspray via de neus kunnen worden ingeademd. Een onderzoek van 1 april van het NIAID testte een intranasaal vaccin met een enkele dosis op apen en ontdekte dat het hun longen en neusregio beschermde tegen COVID. Volgens The Wall Street Journal is er een neusspray in de maak van Altimmune die vergelijkbaar is met het FluMist-griepvaccin van AstraZeneca dat vaak aan kinderen wordt gegeven tijdens het griepseizoen.

Het ontwerp van het neussprayvaccin is vergelijkbaar met dat van Johnson & Johnson en AstraZeneca COVID-vaccins, maar omdat het een neusspray is, kan het een ander type immuunrespons induceren, de mucosale immuniteit. Deze reactie zou kunnen helpen het virus uit de luchtwegen te verwijderen, wat de overdracht zou kunnen verminderen naast symptomatische gevallen, vertelde Scott Roberts, PhD, Chief Scientific Officer van Altimmun aan The Wall Street Journal. "Het is een zeer gemakkelijke en efficiënte manier om het vaccin toe te dienen," hij zei. "Je hebt geen naalden en spuiten nodig." En voor meer informatie over de tijdlijn van vaccinatie, zei de CEO van Pfizer zojuist hoe vaak u een COVID-vaccin nodig heeft.

U kunt misschien ook een pil nemen of een pleister aanbrengen.

Handen met een glas water en een pil

Uw volgende COVID-vaccin kan net zo eenvoudig zijn als het slikken van een pil of een pleister op uw arm. Bedrijven zijn begonnen met het investeren van onderzoek en geld in de ontwikkeling van deze nieuwe soorten vaccins. Vorig jaar kondigde de Biomedical Advanced Research and Development Authority (BARDA) aan dat ze zouden werken aan de ontwikkeling van meerdere alternatieven voor injecties voor het COVID-vaccin. In een verklaring zei het bedrijf dat: "een draagbare huidpleister of orale optie voor vaccins kan snelle, grootschalige immunisatie ondersteunen en tegelijkertijd de druk op de productieketen verminderen."

BARDA-directeur Gary Disbrow, PhD, vertelde CBS, "We werken samen met de bedrijven, met de verschillende technologieën, om ze mogelijk samen te werken met de zes kandidaat-vaccins die momenteel worden ondersteund door de U.S. regering." Het bedrijf hoopt door kleinere proeven aan te tonen dat de vaccins resulteren in een vergelijkbare immuunrespons als de vaccins die momenteel beschikbaar zijn in de V.S.S. En voor meer COVID-vaccinnieuws dat rechtstreeks in je inbox wordt bezorgd, kun je je aanmelden voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

De boosterprik voor het COVID-vaccin kan worden gecombineerd met de jaarlijkse griepprik.

Immunisatie en vaccinatie voor griepprik, griep, HPV of Covid-19-preventie met jong meisje dat een vaccininjectie krijgt voor Wereldimmunisatieweek en Internationale HPV-bewustzijnsdag

Uw volgende COVID-vaccin kan worden gecombineerd met de griepprik, waardoor u tegelijkertijd antistoffen tegen beide ziekten krijgt. Op 4 april vertelde de CEO van Moderna, Stéphane Bancel, aan de Squawk Box van CNBC, "Wat we bij Moderna proberen te doen, is eigenlijk proberen dit jaar een griepvaccin in de kliniek te krijgen en dan ons griepvaccin te combineren met ons COVID-vaccin, zodat je maar één boost hoeft te krijgen bij je plaatselijke CVS-winkel … elk jaar dat zou u beschermen tegen de variant van zorg tegen COVID en de seizoensgriepstam." En voor meer vaccinadvies: er is een kans van 50 procent dat u deze fout maakt wanneer u zich laat vaccineren.

Best Life volgt voortdurend het laatste nieuws met betrekking tot COVID-19 om u gezond, veilig en geïnformeerd te houden. Hier zijn de antwoorden op uw meest prangende vragen, de manieren waarop u veilig en gezond kunt blijven, de feiten die u moet weten, de risico’s die u moet vermijden, de mythen die u moet negeren en de symptomen waar u op moet letten. Klik hier voor al onze COVID-19-verslaggeving en meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Geef een reactie