Koffie Drinken Voordat Je Gaat Sporten Helpt Je Meer Vet Te Verbranden

Een perfect getimede kop koffie kan je helpen ’s ochtends wakker te worden of je uit een mist halverwege de middag halen. Maar er zijn ook aanwijzingen dat een kopje Joe je dagelijkse training een kleine boost kan geven. Volgens een nieuwe studie gepubliceerd in de Journal of the International Society of Sports Nutrition, kan het drinken van sterke koffie voordat je gaat sporten je lichaam helpen extra vet te verbranden. Lees verder om te zien hoe u uw volgende zweetsessie een kleine oppepper kunt geven, en voor meer informatie over wat u niet in uw lichaam moet stoppen, ga naar Dit is de enige vitamine die u nooit zou moeten nemen, zeggen artsen.

Cafeïne kan je lichaam helpen sneller vet te verbranden tijdens een training.

Vrouw met kopje koffie

De nieuwe studie was bedoeld om de effecten van cafeïne op "vet oxidatie," of de snelheid waarmee uw lichaam vet verbrandt. Om dit te testen, werden 15 mannelijke deelnemers met een gemiddelde leeftijd van 32 jaar gevraagd om vier keer een inspanningstest uit te voeren met tussenpozen van zeven dagen, waarbij onderzoekers ervoor zorgden dat elke deelnemer even lang werd getest sinds hun laatste maaltijd of training en dat ze slikte geen supplementen.

Onderzoekers gaven elke proefpersoon ook 3 mg / kg cafeïne – het equivalent van een sterke kop koffie – of een placebo bij 8 a.m. en 5 p.m. De resultaten toonden aan dat deelnemers die cafeïne hadden ingenomen tijdens hun training sneller vet verbrandden dan degenen die de placebo hadden ingenomen.

"De resultaten van onze studie toonden aan dat acute inname van cafeïne 30 minuten voor het uitvoeren van een aerobe inspanningstest de maximale vetoxidatie tijdens inspanning verhoogde," Francisco José Amaro-Gahete, een assistent-professor van de afdeling Fysiologie aan de Universiteit van Granada in Spanje en de hoofdauteur van dit onderzoek, zei in een verklaring.

Cafeïne heeft nog meer effect op de vetverbranding in de middag.

Onderzoekers ontdekten ook dat, hoewel cafeïne altijd de vetverbranding beïnvloedde, het bijzonder krachtig was wanneer het vóór de middagoefeningen werd gebruikt. Hun bevindingen suggereren dat cafeïne de vetoxidatie tijdens ochtendtrainingen op dezelfde manier verhoogt als trainingen zonder cafeïne in de middag, wat suggereert dat je de beste resultaten krijgt door een snelle koffie te drinken voordat je later op de dag gaat sporten. En voor meer informatie over wat lichaamsbeweging u kan vertellen over uw gezondheid, ga naar If You Can’t Do This in 90 Seconds, Your Heart Is in Danger, Study Says.

De bevindingen zijn in tegenspraak met typische trainingsaanbevelingen om ’s ochtends als eerste te trainen.

Vrouw drinkwater tijdens het sporten

De nieuwe studie lijkt in tegenspraak te zijn met de populaire overtuiging dat je dag beginnen met een training tot de beste resultaten zal leiden. "De aanbeveling om ’s ochtends op een lege maag te sporten om de vetoxidatie te verhogen, is gemeengoed," Amaro-Gahete uitgelegd. "Deze aanbeveling kan echter geen wetenschappelijke basis hebben, omdat het niet bekend is of deze toename te wijten is aan het sporten in de ochtend of door het langere tijd niet eten." En voor meer gezondheidsnieuws dat rechtstreeks in je inbox wordt bezorgd, kun je je aanmelden voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

U moet zich nog steeds bewust zijn van de effecten van het consumeren van te veel cafeïne.

Licht gebrande koffie in glazen

De nieuwe studie is gebaseerd op een kleine steekproef, dus de bevindingen rechtvaardigen verder onderzoek naar hoe cafeïne je lichaam kan helpen vet te verbranden. Maar het is nog steeds belangrijk om te veel cafeïne te vermijden: volgens een rapport van de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid uit 2015 kunnen volwassenen veilig tot 400 mg cafeïne per dag consumeren, of ongeveer 200 mg per portie, zonder negatieve bijwerkingen te voelen, zoals angst, slapeloosheid of een onregelmatig hartritme. En voor meer informatie over hoeveel Java je veilig kunt hebben, ga je naar If You Drink This Much Coffee a Day, Your Heart’s in Danger, Study Finds.

Zachary Mack Zach is een freelance schrijver die gespecialiseerd is in bier, wijn, eten, sterke drank en reizen. Hij is gevestigd in Manhattan. Lees verder

Geef een reactie