Koningin Elizabeth Heeft Zojuist Een Prijs Op De Beste Manier Afgewezen

Veel mensen zouden beledigd zijn als ze een prijs met deze naam zouden krijgen, maar dat is niet het geval met een zeer beroemde niet-jarige. Koningin Elizabeth wees de Oldie of the Year-prijs van het Britse tijdschrift The Oldie af en had daar een goede reden voor. Weigeren had niets te maken met de belediging van de koningin, maar alles met haar kijk op het leven.

Hoewel niemand koningin Elizabeth de schuld zou geven als ze de prijs zonder uitleg zou afwijzen of het aanbod gewoon negeerde, reageerde ze wel op het tijdschrift via een verklaring van haar assistent-kabinetschef. En haar redenering geeft inzicht in hoe Elizabeth op 95-jarige leeftijd tegen het leven aankijkt. Lees verder om erachter te komen wat ze te zeggen had.

 De 20 oudste levende beroemdheden in 2021.

De koningin voelt zich niet oud genoeg om de prijs in ontvangst te nemen.

Koningin Elizabeth bij Trooping the Colour in juni 2019Karl Weller / .com

In het bericht aan The Oldie, dat op de website van het tijdschrift werd gepubliceerd, schrijft assistent-kabinetschef Tom Laing-Baker, "Hare Majesteit gelooft dat u zo oud bent als u zich voelt, daarom gelooft de koningin niet dat ze aan de relevante criteria voldoet om te kunnen accepteren, en hoopt dat u een meer waardige ontvanger zult vinden." De notitie eindigt:, "Dit bericht komt tot u met de warmste wensen van Hare Majesteit."

The Oldie legt in een artikel uit dat het tijdschrift Elizabeth dit jaar wilde eren vanwege haar leiderschap tijdens de pandemie en omdat volgend jaar haar platina jubileum is – de viering van 70 jaar als monarch. De prijs ging uiteindelijk naar de 90-jarige acteur en danseres Leslie Caron (An American in Paris, Gigi).

Een van haar familieleden was aanwezig bij de presentatie.

Catherine Hertogin van Cambridge, Camilla Hertogin van Cornwall, en Koningin Elizabeth in Fortnum en Mason in Londen maart 2012Featureflash Foto Agentschap / .com

Tijdens de Oldie of the Year-ceremonie – ook wel bekend als de TOOTY’s – worden zowel serieuze als humoristische prijzen uitgereikt, passend bij de luchtige toon van het tijdschrift. Terwijl Elizabeth de hoogste eer afwees, reikte haar 74-jarige schoondochter, Camilla, Hertogin van Cornwall, de prijzen uit tijdens de lunch van dit jaar. "[W]e werden vereerd door de aanwezigheid van ZKH de hertogin van Cornwall, die, te jong om zelf in aanmerking te komen voor een prijs, ze dit jaar uitreikte aan de melkweg van waardige prijswinnaars," leest The Oldie.

Wat een andere koninklijke connectie betreft, ontving de overleden echtgenoot van de koningin, prins Philip, de prijs Consort of the Year in 2011.

De koningin gaf commentaar op ouder worden in een virale video.

Koningin Elizabeth bezoekt in mei 2019 een replica van een originele Sainsbury'sCubankiet / .com

Haar officiële commentaar op The Oldie is niet de enige keer dat Elizabeth heeft laten zien dat ze zich niet al te veel zorgen maakt over ouder worden. Onlangs, een video dook weer op van haar zittend voor een portret ter ere van haar 80ste verjaardag. In de clip vertelt ze iets over zichzelf ouder zien worden door de vele schilderijen die in de loop der jaren van haar zijn gemaakt. Als de kunstenaar vraagt ​​of ze daar last van heeft, zegt de koningin gewoon:, "nee." Door de schokkend nonchalante reactie ging de video viraal online.

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief voor meer nieuws over beroemdheden dat rechtstreeks in uw inbox wordt bezorgd.

Ze doet het de laatste tijd rustig aan.

Koningin Elizabeth bij Commonwealth Day-dienst in Westminster Abbey in maart 2020Lorna Roberts / .com

Op woensdag meldde CNN dat Elizabeth "aarzelend" annuleerde een reis naar Noord-Ierland na te zijn geadviseerd om te rusten voor de "volgende paar dagen," volgens een verklaring van Buckingham Palace. "Hare Majesteit is in een goed humeur en is teleurgesteld dat ze niet langer in staat zal zijn om Noord-Ierland te bezoeken, waar ze vandaag en morgen een reeks opdrachten had moeten ondernemen," leest de verklaring. "De koningin stuurt haar hartelijke gelukwensen aan de bevolking van Noord-Ierland en kijkt uit naar een bezoek in de toekomst." CNN meldt ook dat een bron zegt dat de situatie is "niet COVID verwant."

Ze werd ook gevraagd om een ​​dagelijks ritueel op te geven.

Koningin Elizabeth en prins Philip bij Trooping the Colour in juni 2017Lorna Roberts / .com

Onlangs werd ook gemeld dat de koningin werd geadviseerd om haar dagelijkse cocktail op te geven, wat meestal een martini is, zoals gerapporteerd door Vanity Fair. Naar verluidt is dit zodat ze zo gezond mogelijk is voor haar drukke schema, inclusief de vieringen van het platina jubileum van volgend jaar. "Het is niet echt een big deal voor haar," vertelde een familievriend aan Vanity Fair, "ze is geen grote drinker, maar het lijkt een beetje oneerlijk dat ze in dit stadium van haar leven een van de weinige genoegens moet opgeven."

 Queen Elizabeth’s geheime ochtendroutine is net zo vorstelijk als je zou verwachten.

Lia Beck Lia Beck is een schrijver die in Richmond, Virginia woont. Naast Best Life heeft ze geschreven voor Refinery29, Bustle, Hello Giggles, InStyle en meer. Lees verder

Geef een reactie