Meer Van Dit Verrassende Voedsel Eten Kan Je Hart Helpen Nieuw Onderzoek Zegt:

Proberen de perfecte balans te vinden tussen een zeer gezond dieet en een dieet dat het voedsel waar je van houdt niet volledig elimineert, kan het moeilijkste zijn om goed te eten. We weten tenslotte dat bepaalde items slechts in matige hoeveelheden moeten worden genoten of heel af en toe moeten worden gegeten. Maar een recente studie suggereert dat op zijn minst enige conventionele dieetwijsheid achterhaald kan zijn. Een nieuwe studie van de Purdue University ontdekte dat het eten van meer van dit ene verrassende voedsel de gezondheid van je hart daadwerkelijk kan verbeteren. Lees verder om te zien welk ingrediënt je misschien vaker in je maaltijden wilt verwerken.

Elke dag dit dessert eten, verlaagt het risico op hart- en vaatziekten, blijkt uit onderzoek.

Meer aardappelen eten kan de gezondheid van het hart verbeteren door uw bloeddruk te verlagen.

aardappelen op houten oppervlak

De nieuwe studie, die in mei werd gepubliceerd in het tijdschrift Nutrients, was bedoeld om de voedingsbronnen van kalium te analyseren en de effecten die een verhoogde consumptie zou kunnen hebben op hypertensie – ook bekend als hoge bloeddruk – en andere cardiovasculaire gezondheidsproblemen. Onderzoekers verzamelden 30 pre-hypertensieve tot hypertensieve mannen en vrouwen en verdeelden ze in vier groepen: een controlegroep at elke dag de typische Amerikaanse dieethoeveelheid van 2.300 mg kalium, terwijl de andere drie groepen 1.000 mg kalium in de vorm van frites, of gebakken, gekookte of in de pan gekookte aardappelen.

In de loop van 16 dagen lieten de deelnemers hun bloeddruk meten en werden urine- en ontlastingsmonsters verzameld om de kaliumsecretie te meten. De resultaten toonden aan dat deelnemers die gebakken of gekookte aardappelen aten een significante verlaging van de systolische bloeddruk zagen in vergelijking met de controlegroep en de supplementgroep, evenals het grootste voordeel bij natriumretentie.

Verrassend genoeg had friet geen negatief effect op de bloeddruk.

frietjes met ketchupNitr /

Misschien kwam de meest verrassende onthulling van het onderzoek echter van de fritesdieetgroep. De resultaten toonden aan dat, hoewel de bloeddruk van de deelnemers niet daalde, het eten van friet bij de maaltijd ook niet deed stijgen, waardoor een van de meest voorkomende stukjes kennis over diëten op zijn kop werd gezet.

"Het is belangrijk om klinische proeven op te zetten die observatieonderzoek volgen om een ​​causaal verband tussen voeding en gezondheid vast te stellen," de hoofdonderzoeker van de studie, Connie Weaver, PhD, emeritus hoogleraar in de afdeling voedingswetenschap van Purdue, zei in een verklaring. "In deze klinische studie hadden gebakken frites bijvoorbeeld een nuleffect op de bloeddruk, wat observatiebevindingen tegengaat, althans op korte termijn, en helpt om prioriteit te geven aan het belang van het focussen op een totale dieetbenadering voor het behoud van gezondheid versus een die legt te veel nadruk op het vermijden van een enkel voedsel of voedselgroep;."

Als je er één glas per dag van drinkt, verklein je het risico op hart- en vaatziekten, zegt onderzoek.

Het gemiddelde Amerikaanse dieet is zwaar op aardappelen, maar nog steeds kort op kalium.

Persoon die wat zoute frietjes eet?

Volgens de onderzoekers hebben Amerikanen al de neiging om veel aardappelen te eten: in feite vormen ze gemiddeld 20 procent van onze totale groente-inname. Onderzoekers zeggen echter dat de hoeveelheid nog steeds niet voldoet aan de voedingsbehoeften, en schatten dat een middelgrote aardappel slechts ongeveer 10 procent van het dagelijkse kalium bevat dat uw lichaam nodig heeft.

"Hoewel er vaak veel nadruk wordt gelegd op het verminderen van de natriuminname via de voeding om de bloeddruk en het risico op hart- en vaatziekten beter onder controle te houden, is dat slechts de helft van het verhaal," Wever uitgelegd in haar verklaring. "Kalium speelt net zo’n belangrijke rol, en misschien is de verhouding van kalium tot natrium het belangrijkst in de context van de hele voedselmatrix, omdat het aardappelmeel resulteerde in een grotere vermindering van natriumretentie."

Voor meer up-to-date informatie, meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

De auteur van het onderzoek zegt dat hun bevindingen een nieuw hoofdstuk in het voedingsdenken kunnen openen.

Op basis van hun resultaten concludeerden de Purdue-onderzoekers dat de nieuwe informatie zou kunnen helpen bij het herprioriteren van hoe we onze eetgewoonten vormgeven. "Aangezien Amerikanen aanzienlijk tekortschieten in het voldoen aan de dagelijkse kaliuminname, tonen deze bevindingen het belang aan van het promoten, niet beperkend, van goede tot uitstekende bronnen van kalium in de voeding van Amerikanen, zoals aardappelen," Wever zei:.

Hoewel ze erkende dat de studie zijn beperkingen had, zei Weaver:, "Over het algemeen concludeerden we dat gekookte of gebakken aardappelen kunnen helpen de systolische bloeddruk te verlagen – en gebakken frites hebben geen nadelige effecten op de bloeddruk en kunnen worden opgenomen als onderdeel van een algeheel gezond dieet."

Als je deze noot één keer per week eet, verklein je het risico op hart- en vaatziekten, zegt onderzoek.

Zachary Mack Zach is een freelance schrijver die gespecialiseerd is in bier, wijn, eten, sterke drank en reizen. Hij is gevestigd in Manhattan. Lees verder

Geef een reactie