Meer Vette Vis Eten Kan 5 Jaar Aan Je Leven Toevoegen

Het is niet bepaald een geheim dat het eten van de juiste voeding je kan helpen gezond te blijven. Onderzoek heeft aangetoond dat het toevoegen of verwijderen van bepaalde dingen aan uw dieet grote voordelen kan hebben voor de gezondheid van uw hart of hersenen. Nu heeft een nieuwe studie meer bewijs gevonden dat wat je eet je langer in leven kan houden, waarbij ontdekt wordt dat één soort voedsel in het bijzonder wel vijf jaar aan je leven kan toevoegen. Lees verder om te zien wat u in uw maaltijden wilt verwerken.

Als je dit twee maanden lang eet, kun je jaren aan je leven toevoegen, blijkt uit een nieuwe studie.

Het eten van meer vette vis kan vijf jaar aan je leven toevoegen.

verscheidenheid aan vis op tafel, zalm en garnalenOlesia Shadrina /

Het laatste onderzoek, dat onlangs werd gepubliceerd in The American Journal of Clinical Nutrition, is het resultaat van een gezamenlijke studie tussen het Hospital del Mar Medical Research Institute (IMIM) in Spanje en het Fatty Acid Research Institute, dat tot doel had te bepalen of de niveaus van omega-3 vetzuren in het bloed kunnen worden gebruikt om het overlijdensrisico nauwkeurig te voorspellen. Het team analyseerde gegevens van 2.240 mensen ouder dan 65 jaar, verzameld in een langetermijnonderzoek genaamd het Framingham Offspring Cohort, dat sinds 1971 de gezondheid van inwoners van een stad in Massachusetts volgt. De gemiddelde duur van de monitoring was ongeveer 11 jaar per patiënt.

Uit de resultaten bleek dat zelfs een verhoging van het omega-3-gehalte met één procent in tests het risico op vroegtijdig overlijden aanzienlijk verminderde. "Hogere niveaus van deze zuren in het bloed, als gevolg van het regelmatig opnemen van vette vis in het dieet, verhoogt de levensverwachting met bijna vijf jaar," Aleix Sala-Vila, MD, de auteur van de studie van de Cardiovascular Risk and Nutrition Research Group van de IMIM, zei in een persbericht. Ook voegde hij eraan toe: "Een regelmatige roker zijn, duurt 4.7 jaar minder levensverwachting, evenveel als u wint als u een hoog gehalte aan omega-3-zuren in uw bloed heeft."

Onderzoekers zeggen dat het "nooit te laat of te vroeg" om veranderingen aan te brengen die uw leven kunnen verlengen.

mensen die buiten eten, mediterraan eten op tafel?SolStock /

De onderzoeksresultaten waren verrassend omdat vier soorten vetzuren in het bloed werden geassocieerd met een verminderd risico op overlijden. Dit omvat twee verzadigde vetzuren, waarvan doorgaans wordt aangenomen dat ze het risico op hart- en vaatziekten bij hoge niveaus verhogen. "Dit bevestigt opnieuw wat we de laatste tijd hebben gezien," Sala-Vila zei in de verklaring:. "Niet alle verzadigde vetzuren zijn per definitie slecht."

De auteurs van het onderzoek concludeerden uiteindelijk dat de resultaten een grote invloed kunnen hebben op hoe we omgaan met onze gezondheid naarmate we ouder worden. "Wat we hebben gevonden is niet onbelangrijk. Het versterkt het idee dat kleine veranderingen in het dieet in de goede richting een veel krachtiger effect kunnen hebben dan we denken, en het is nooit te laat of te vroeg om deze veranderingen aan te brengen," Sala-Vila zei:.

Precies zoveel wandelen per week voegt jaren aan je leven toe, zegt onderzoek.

De American Heart Association stelt twee porties vette vis per week voor.

verschillende soorten vis in metalen blikjes/Ilia Nesolenyi

De onderzoekers zeggen dat ze verder onderzoek zullen doen naar omega-3 vette oliën door een onderzoek uit te voeren bij een groter deel van de bevolking. In de tussentijd citeren ze het voorgestelde dieet van de American Heart Association (AHA), dat twee wekelijkse porties vette vis aanbeveelt, zoals zalm, makreel, haring, meerforel, sardines en witte tonijn. De richtlijnen specificeren dat elke portie ongeveer 3 . moet zijn.5 ons gekookt of ongeveer driekwart kopje vis in vlokken.

Andere studies hebben aangetoond dat het eten van meer vis jaren aan je leven kan toevoegen en je gezondheid kan verbeteren.

forel op bord

Dit is niet de eerste studie die omega-3 vetzuren in verband brengt met belangrijke gezondheidsvoordelen. Een studie gepubliceerd in BMJ in 2018 volgde bijvoorbeeld 2622 volwassenen met een gemiddelde leeftijd van 74 jaar uit 1992 en 2015 om te zien of ze chronische ziekten of andere mentale of fysieke aandoeningen ontwikkelden.

Nadat onderzoekers het niveau van bepaalde omega-3-oliën in de bloedmonsters van de deelnemers hadden gemeten, bleek uit de resultaten dat degenen in het bovenste eenvijfde percentiel van hoge omega-3-waarden 18 procent minder kans hadden om tekenen van ongezonde veroudering te vertonen, The New York Times rapporten. "In ons onderzoek ontdekten we dat volwassenen met hogere bloedspiegels van omega-3 vetzuren uit zeevruchten meer kans hadden om langer en gezonder te leven. Het is dus een goed idee om meer vis te eten," Heidi T.m. Lai, PhD, de hoofdauteur van de studie en een postdoctoraal onderzoeker aan de Tufts University, zei:.

Als je ouder bent dan 65, drink dit dan nooit tijdens het eten, zegt een nieuwe studie.

Zachary Mack Zach is een freelance schrijver die gespecialiseerd is in bier, wijn, eten, sterke drank en reizen. Hij is gevestigd in Manhattan. Lees verder

Geef een reactie