Naomi Osaka Kondigt Break Aan, Weet Niet Of Ze Weer Zal Tennissen

Professionele tennisster Naomi Osaka heeft een uitdagende zomer gehad. Nadat ze zich had teruggetrokken uit verschillende toernooien vanwege psychische problemen, nam ze deel aan de Olympische Spelen in Tokio en meer recentelijk aan de 2021 U.S. Open. Maar nadat ze haar kalmte en de wedstrijd verloor en uit de competitie werd geslagen, kondigde ze op een persconferentie aan dat ze een pauze zou nemen in de sport die haar tot een begrip maakte. "Ik weet eerlijk gezegd niet wanneer ik mijn volgende tenniswedstrijd ga spelen," zei ze, terwijl ze haar tranen probeerde in te houden. Lees verder om erachter te komen wat Naomi Osaka precies zei over haar pauze met tennis en waarom haar toekomst onzeker lijkt.

 Dit is waarom iedereen het heeft over Megyn Kelly en Naomi Osaka.

Naomi Osaka verloor haar wedstrijd op de U.S. Open in een schokkende overstuur.

Elsa/Getty Images

Op vrijdagavond nam Osaka het op tegen de Canadese Leylah Fernandez in de U.S. Open in de derde ronde van de competitie. Terwijl Osaka de regerend kampioen was en No . werd geplaatst. 3 gaan in deze U.S. Open verloor ze van de 18-jarige Fernandez, die op de 73e plaats staat en nog nooit zo ver was gekomen in de Grand Slam-competitie, meldt Today.

Maar niet alleen verloor Osaka de wedstrijd door een schokkende ontgoocheling in het Arthur Ashe Stadium in New York, ze sloeg ook haar racket op de grond, gooide het in woede en schoot een tennisbal in de overvolle tribunes, wat een overtreding van de code opleverde.

Op een persconferentie na het verlies zei Osaka door tranen heen dat ze niet wist wanneer ze weer zou gaan tennissen.

Naomi Osaka kondigt aan dat ze een pauze neemt van tennis op US OpenUS Open via YouTube Play

Osaka heeft geworsteld met de aandacht die haar atletische bekwaamheid heeft vergaard, en onthult dat de druk om met leden van de media te praten vaak haar mentale angst veroorzaakt. Maar na haar verlies op de U.S. Open, ze was openhartig over hoe ze zich voelde tijdens een persconferentie.

Toen haar werd gevraagd naar haar afwijkende gedrag, zei ze:, "Het spijt me echt. Ik weet niet precies waarom… Ik zei tegen mezelf dat ik kalm moest zijn, maar ik heb het gevoel dat er misschien een kookpunt was. Normaal gesproken heb ik het gevoel dat ik van uitdagingen houd. Maar de laatste tijd voel ik me erg angstig als dingen niet gaan zoals ik wil. En ik heb het gevoel dat je dat kunt voelen. … Ik was een beetje als een klein kind."

Nadat de laatste vraag op de persconferentie was gesteld, keek Osaka naar haar agent en vertelde hem dat ze de pers wilde vertellen wat ze privé bespraken in een gang van het stadion na haar verrassende optreden.

"Ik voel me onlangs voor mezelf, als ik win, voel ik me niet gelukkig. Ik voel me meer een opluchting," Osaka zei. "En als ik dan verlies, voel ik me heel verdrietig. Ik vind dat niet normaal." Terwijl ze worstelde om haar woorden te vinden, begon ze te huilen en zei:, "Ik wilde niet echt huilen," wat ertoe leidde dat de moderator de conferentie afbrak.

Osaka zei echter dat ze wilde eindigen. "Kortom, ik heb het gevoel dat ik op dit punt ben beland waar ik probeer te bedenken wat ik wil doen, en ik weet eerlijk gezegd niet wanneer ik mijn volgende tenniswedstrijd ga spelen," zei ze door tranen heen. "Maar ik denk dat ik een tijdje stop met spelen." Terwijl de tranen over haar wangen begonnen te rollen, beëindigde de moderator de persconferentie. Osaka stak twee duimen op en probeerde een glimlach op te wekken voordat hij de microfoon verliet.

 Serena Williams verliet een persconferentie na deze vraag.

Osaka begon eerder dit jaar openlijk te praten over haar psychische problemen.

Naomi Osaka uit Japan tijdens haar wedstrijd tegen Patricia Maria Tig uit Roemenië in de eerste ronde van de Women's Singles-competitie op Court Philippe-Chatrier tijdens het French Open Tennis Tournament 2021 op Roland Garros op 30 mei 2021 in Parijs, FrankrijkTim Clayton/Corbis via Getty Images

Dit is niet de eerste keer dat Osaka de afgelopen maanden een pauze heeft genomen. Vlak voordat de French Open 2021 in juni begon, zei ze dat ze niet zou deelnemen aan media-optredens, een verplicht onderdeel van de competitie, volgens CNN. Ze kreeg een boete van $ 15.000 en werd bedreigd met uitzetting, meldde The Guardian, nieuws dat al snel werd gevolgd door haar beslissing om zich terug te trekken uit de competitie.

"Ik denk dat het nu het beste is voor het toernooi, de andere spelers en mijn welzijn, dat ik me terugtrek zodat iedereen zich weer kan concentreren op het tennis in Parijs," Osaka schreef op sociale media om het nieuws aan te kondigen. "Ik wilde nooit een afleiding zijn en ik accepteer dat mijn timing niet ideaal was en mijn boodschap duidelijker had kunnen zijn."

Zij ging door: "De waarheid is dat ik sinds de US Open in 2018 lange periodes van depressie heb gehad en ik heb het heel moeilijk gehad om daarmee om te gaan. Iedereen die me kent, weet dat ik introvert ben, en iedereen die me op de toernooien heeft gezien, zal opmerken dat ik vaak een koptelefoon draag, omdat dat helpt om mijn sociale angst te verminderen. Hoewel de tennispers altijd aardig voor me is geweest (en ik wil me vooral verontschuldigen voor alle coole journalisten die ik misschien heb gekwetst), ben ik geen natuurlijke spreker in het openbaar en krijg enorme golven van angst voordat ik met de media van de wereld spreek. Ik word erg nerveus en vind het stressvol om altijd te proberen betrokken te zijn en je de beste antwoorden te geven die ik kan. Dus hier in Parijs voelde ik me al kwetsbaar en angstig, dus ik dacht dat het beter was om voor mezelf te zorgen en de persconferenties over te slaan. … Ik ga nu wat tijd vrij nemen van het veld, maar als de tijd rijp is, wil ik echt met de Tour samenwerken om te bespreken hoe we dingen beter kunnen maken voor de spelers, pers en fans."

Een paar lekken later werd bekend dat ze ook niet zou deelnemen aan Wimbledon. Osaka nam echter wel deel aan de Olympische Spelen van 2020 in haar thuisland Japan, waarmee ze triomfantelijk terugkeerde naar de sport. Ze stak de ketel aan tijdens de openingsceremonie, maar won geen medaille op de Spelen.

Voor meer up-to-date informatie, meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

Eerder deze week plaatste Osaka een oprecht bericht over het overwinnen van haar gedachten om zich niet goed genoeg te voelen.

Naomi Osaka uit Japan loopt het veld op om zich op te warmen tegen Marie Bouzkova uit Tsjechië tijdens hun eerste ronde dames enkelspel op dag één van de 2021 US Open in het Billie Jean King National Tennis Center op 30 augustus 2021 in de Vlissingen buurt van de wijk Queens in New York CitySarah Stier/Getty Images

Sinds Osaka’s terugtrekking uit de French Open en Wimbledon zijn de gesprekken over het mentale welzijn van atleten blijven borrelen. Zelfs turnster Simone Biles noemde Osaka’s openheid over haar geestelijke gezondheidsreis toen ze zich terugtrok uit meerdere Olympische evenementen in Tokio. "Ze spreekt over geestelijke gezondheid en ik denk dat het heel belangrijk is dat atleten hun geestelijke gezondheid op de eerste plaats zetten," Biles vertelde Entertainment Tonight van Osaka op augustus. 18.

Toen, net voordat ze meedeed aan de U.S. Open, Osaka ging naar Instagram om een ​​bericht te schrijven over haar worsteling met gevoel "nooit goed genoeg."

"Onlangs heb ik mezelf afgevraagd waarom ik me voel zoals ik me voel en ik realiseer me dat een van de redenen is dat ik van binnen denk dat ik nooit goed genoeg ben," ze schreef op augustus. 29, de dag voor haar eerste wedstrijd op de U.S. Open. "Ik heb mezelf nooit verteld dat ik het goed heb gedaan, maar ik weet wel dat ik mezelf constant zeg dat ik slecht ben of dat ik het beter kan doen."

Zij ging door, "Ik weet dat in het verleden sommige mensen me nederig hebben genoemd, maar als ik er echt over nadenk, denk ik dat ik extreem zelfspot ben. Elke keer dat zich een nieuwe kans voordoet, is mijn eerste gedachte: ‘wow, waarom ik??’". Ik denk dat wat ik probeer te zeggen is dat ik ga proberen om mezelf en mijn prestaties meer te vieren, ik denk dat we dat allemaal zouden moeten doen. Je stond ’s ochtends op en stelde niets uit?? Kampioen. Iets bedacht op het werk waar je al een tijdje mee zit? Absolute legende. Je leven is van jou en je zou jezelf niet moeten waarderen op de normen van anderen."

Ze besloot de oprechte boodschap met de woorden: "Ik weet dat ik mijn hart geef aan alles wat ik kan en als dat voor sommigen niet goed genoeg is, mijn excuses, maar ik kan mezelf niet meer belasten met die verwachtingen. Als ik alles zie wat er in de wereld gebeurt, heb ik het gevoel dat als ik ’s ochtends wakker word, dat een overwinning is."

 Dit is het moment waarop Simone Biles wist dat ze moest stoppen met de Olympische Spelen.

Jaimie Etkin Jaimie is de hoofdredacteur van Best Life. Lees verder

Geef een reactie