Naomi Osaka Liep Weg Na Deze Vraag

Tennisster Naomi Osaka is open geweest over de negatieve effecten die de media op haar hebben gehad. Op 31 mei trok ze zich terug uit de French Open nadat ze weigerde met de pers te praten, een beslissing die zowel steun als veroordeling opriep. Tijdens haar eerste persconferentie sinds haar terugtrekking, eindigde Osaka in tranen na een vraag van een verslaggever die haar agent later belde "afschuwelijk gedrag." Lees verder om te zien waardoor Osaka emotioneel werd en verliet de kamer even.

 Serena Williams liep net een persconferentie uit na deze vraag.

Naomi Osaka kreeg een gerichte vraag over haar relatie met de pers.

Naomi OsakaTenniskanaal

op augustus. 16, Osaka ging zitten voor een Zoom-persconferentie voorafgaand aan de Western & Zuidelijk Open. Een vraag van de sportcolumnist Paul Daugherty van Cincinnati Enquirer maakte haar zichtbaar van streek. "Je bent niet gek om met ons om te gaan, zeker niet in deze vorm, maar je hebt veel externe belangen die worden gediend door het hebben van een mediaplatform," Daugherty zei:. "Ik denk dat mijn vraag is, hoe breng je de twee in evenwicht??"

Osaka vroeg de journalist om de vraag te herhalen. "Als je zegt: ‘Ik ben niet gek op het omgaan met jullie’, waar verwijst dat dan naar??" zij vroeg.

 Een Olympiër heeft Nike zojuist gesmeten voor "Respectloos" Advertentiecampagne.

De tennisster verliet de zaal in tranen na het beantwoorden van de vraag.

Naomi OsakaTenniskanaal

De moderator van het evenement vroeg Osaka of ze verder wilde gaan met een andere vraag. De tennisster weigerde en beantwoordde de vraag van Daugherty nadat hij deze had herhaald. "Ik kan er niet echt iets aan doen dat er sommige dingen zijn die ik tweet of sommige dingen die ik zeg die veel nieuwsartikelen opleveren of dat soort dingen. En ik weet dat het is omdat ik een paar Grand Slams heb gewonnen en ik heb veel persconferenties gegeven dat deze dingen gebeuren," Osaka zei. "Maar ik zou ook zeggen dat ik niet echt zeker weet hoe ik het moet balanceren. Ik ben het aan het uitzoeken op hetzelfde moment als jij, zou ik zeggen."

Even nadat ze haar reactie had afgerond, kreeg Osaka nog twee vragen van een andere verslaggever. Een vraag ging over haar voorbereiding op de komende wedstrijden, en een andere ging over haar reactie op de verwoesting in Haïti, daarbij verwijzend naar haar tweet van aug. 14 die zei dat ze elk prijzengeld van het toernooi zou geven aan hulpverleningsinspanningen, aangezien haar vader een inwoner is van Haïti. Osaka begon haar gezicht te bedekken en te huilen voordat de journalist zelfs maar kon eindigen met het stellen van de vragen. De moderator riep toen op tot een korte pauze.

Osaka’s agent genaamd Daugherty a "pestkop."

Naomi Osaka

De agent van Osaka, Stuart Duguid, uitte later zijn afkeer van de vraag van Daugherty. "De pestkop bij de Cincinnati Enquirer is de belichaming van waarom de relaties tussen spelers en media op dit moment zo beladen zijn," zei hij in een verklaring aan NBC News. "Iedereen op die Zoom zal het erover eens zijn dat zijn toon helemaal verkeerd was en zijn enige doel was om te intimideren. Echt verschrikkelijk gedrag." Hij voegde toe, "Deze insinuatie dat Naomi haar succes buiten de rechtbank te danken heeft aan de media is een mythe – wees niet zo genotzuchtig."

Voor meer up-to-date informatie, meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

Daugherty was onder de indruk van het antwoord van Osaka.

Naomi OsakaLeonard Zhukovsky /

Zowel Daugherty als de Cincinnati Enquirer vonden de vraag een eerlijk spel. Cincinnati Enquirer hoofdredacteur Beryl Love verdedigde de vraag van haar schrijver. "We waarderen de respectvolle dialoog met mevrouw. Osaka op de persconferentie. Het was een duidelijke vraag waarvan we denken dat deze geleid heeft tot een zinvolle uitwisseling," Love vertelde NBC News in een verklaring. "Dat gezegd hebbende, betreuren we het oprecht dat onze ondervraging haar op wat voor manier dan ook van streek heeft gemaakt."

Daugherty schreef uiteindelijk over Osaka en haar antwoord op zijn vraag. Hij schreef de openhartigheid van de jonge tennisster toe en noemde haar reactie "eerlijk, attent … en in tegenstelling tot alle antwoorden die ik ooit heb gekregen in 34 jaar over sport in Cincinnati."

 Dit opnieuw opgedoken Oprah-interview met Mary-Kate en Ashley heeft fans razend.

Geef een reactie