President Biden Heeft Dr. Fauci Zojuist De Leiding Gegeven Hierover

President Joe Biden had het druk op zijn eerste dag in functie. Terwijl voormalige presidenten, zoals Donald Trump en Barack Obama, op hun inauguratiedagen een of geen uitvoerende acties ondertekenden, heeft de 46e president van de V.S.S. ondertekende 17 nieuwe orders, waarvan vele de wijzigingen die Trump had aangebracht ongedaan maakten. Een van zijn eerste zakelijke opdrachten? Terugkerend naar de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). En hij koos een heel bekend gezicht om die inspanningen te ondersteunen: Anthony Fauci, MD, directeur van het National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID). Lees verder voor meer informatie en voor de grootste verandering van Biden, ga naar The White House heeft zojuist dit nieuwe gezichtsmaskerbeleid uitgegeven.

Voormalig president Trump kondigde afgelopen mei aan dat de Verenigde Staten zich zouden terugtrekken uit de WHO, terwijl voormalig minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo het proces in juli 2020 formaliseerde. Voorafgaand aan de terugtrekking had de regering-Trump de WHO sterk bekritiseerd en beweerde dat deze scheef stond in de richting van de belangen van China. op januari. Op 20 februari informeerde Biden VN-chef Antonio Guterres in een brief dat hij het plan van Trump om zich binnen 12 maanden terug te trekken uit de WHO introk.

Het herstellen van de betrokkenheid van de Verenigde Staten bij de WHO was een van de belangrijkste campagnebeloften van Biden. "Zodra de Verenigde Staten hun betrokkenheid bij de WHO hervatten, zal de regering-Biden-Harris samenwerken met de WHO en onze partners om de organisatie te versterken en te hervormen, de COVID-19 gezondheids- en humanitaire respons, en de wereldwijde gezondheid en gezondheidsbeveiliging bevorderen," zei het transitieteam in een verklaring, volgens CNBC.

Dit is wat Fauci’s nieuwe baan bij de WHO inhoudt en wat hij tot nu toe al heeft gedaan. En voor meer informatie van de NIAID-directeur, kijk op Dr. Fauci zegt dat je een van deze thuis nodig hebt om COVID te vermijden.

Fauci’s eerste opdracht was om deze week vergaderingen bij te wonen en kondigde eerder de U . aan.S.de bedoeling van.

Anthony Fauci woont WHO-bestuursvergadering bijWIE

Vanaf vandaag, Jan. 21, Fauci woonde de jaarlijkse vergaderingen van de raad van bestuur van de WHO bij en maakte opmerkingen namens de regering-Biden. "Ik ben vereerd om aan te kondigen dat de Verenigde Staten lid zullen blijven van de Wereldgezondheidsorganisatie," Fauci zei via video- conferentie.

Hij bedankte ook de WHO voor hun leiderschap tijdens de pandemie. "Ik sluit me aan bij mijn collega-vertegenwoordigers om de Wereldgezondheidsorganisatie te bedanken voor haar rol bij het leiden van de wereldwijde reactie op deze pandemie," hij zei. "Onder moeilijke omstandigheden heeft deze organisatie de wetenschappelijke en onderzoeksgemeenschap bijeengebracht om vaccins, therapieën en diagnostiek te versnellen." En voor meer informatie van de WHO, bekijk Dit type gezichtsmasker beschermt u niet tegen COVID, waarschuwt de WHO.

Hij stopt ook met bepaalde praktijken die Trump in gang heeft gezet.

Anthony Fauci woont WHO-bestuursvergadering bijWIE

de U.S. personeel had teruggetrokken en de betrokkenheid bij de WHO had afgebouwd in afwachting van een volledige exit in juli 2021, maar Fauci zei dat dat vandaag eindigt. De Biden-administratie "zal de opname van U . stoppen.S. personeel gedetacheerd bij de WHO" en hervatten "regelmatige betrokkenheid" met de organisatie, zei Fauci, volgens The Independent.

Hij voegde toe: "De Verenigde Staten zijn ook voornemens hun financiële verplichtingen jegens de organisatie na te komen." En voor meer regelmatig COVID-nieuws, meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

Fauci zei ook dat de U.S. zal toetreden tot de COVAX-alliantie van de WHO, die vaccins naar arme landen brengt.

Anthony Fauci woont WHO-bestuursvergadering bijWIE

Fauci vertelde het bestuur dat president Biden vandaag een richtlijn zal uitvaardigen waarin de U.S.het voornemen om zich aan te sluiten bij de door de WHO geleide COVAX-alliantie, een groep landen over de hele wereld die eerlijke toegang tot COVID-19-vaccins bevordert. "President Biden zal later vandaag een richtlijn uitvaardigen met daarin de intentie van de Verenigde Staten om zich bij COVAX aan te sluiten en de ACT-Accelerator te ondersteunen om multilaterale inspanningen voor COVID-19-vaccin, therapeutische en diagnostische distributie, billijke toegang en onderzoek en ontwikkeling te bevorderen," Fauci zei, volgens The New York Post.

"De Verenigde Staten staan ​​klaar om in partnerschap en solidariteit samen te werken om de internationale COVID-19-respons te ondersteunen," hij voegde toe. En voor meer informatie over de veiligheid van vaccins, ga naar Als u deze OTC-medicijnen neemt, moet u stoppen voordat u het vaccin krijgt.

Terwijl de WHO de U . graag verwelkomt.S. terug, er zullen uitdagingen in het verschiet liggen.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO,WIE

WHO-woordvoerder Andrei Muchnik heeft een verklaring uitgegeven waarin staat: "WHO kijkt uit naar de deelname van de delegatie van de inkomende U.S. administratie tijdens de raad van bestuur," terwijl directeur-generaal Tedros Adhanom Ghebreyesus verheugd reageerde op de opmerkingen van zijn "broer Tony" op donderdag. "Dit is een goede dag voor de WHO en een goede dag voor de wereldwijde gezondheid," hij zei. "De rol van de Verenigde Staten, hun rol, mondiale rol is zeer, zeer cruciaal." Dat betekent echter niet dat er geen werk aan de winkel is.

In een gesprek met Vox waarschuwde Alynna Lyon, een expert van de Verenigde Naties en professor in politieke wetenschappen aan de Universiteit van New Hampshire, dat dingen zelfs tijdens de V.S. veranderd kunnen zijn.S.’s korte afwezigheid, waarbij andere landen, met name China, tussenbeide komen om het machtsvacuüm de U . op te vullen.S. links. "Ze hebben aan tafel gezeten, ze schrijven de cheques uit, ze zijn in staat vorm te geven en te kaderen en te draaien wat de prioriteiten zijn," ze zei. "de U.S. is te laat in de wedstrijd hierover. Het is erg moeilijk voor de U.S. om gewoon een soort van binnen walsen en zeggen: ‘We zijn terug’.’" Dus Fauci kan zijn werk voor hem doen. En voor meer COVID-nieuws dat u moet weten, bekijk deze zeldzame eigenschap u volgens artsen tegen COVID kan beschermen.

John Quinn John Quinn is een in Londen gevestigde schrijver en redacteur die gespecialiseerd is in lifestyle-onderwerpen. Lees verder

Geef een reactie