‘S Ochtends Chocolade Eten Kan Helpen Om Vet Te Verbranden, Zegt Nieuwe Studie

’s Ochtends als eerste een toetje eten klinkt misschien als een gemakkelijke manier om aan te komen, maar een recent onderzoek heeft uitgewezen dat het juist het tegenovergestelde effect kan hebben. Als u op zoek bent naar een reden om uw dag te beginnen met een zoete traktatie, hoeft u niet verder te zoeken. Een nieuwe studie wees uit dat als je deze geliefde verwennerij binnen het eerste uur na het ontwaken eet, het kan helpen om vet te verbranden en bij te dragen aan andere positieve gezondheidsvoordelen. Lees verder om erachter te komen van welk dessert je moet genieten bij je ochtendkoffie.

 Elke dag deze zoete lekkernij eten vermindert het risico op hart- en vaatziekten, blijkt uit onderzoek.

‘S Ochtends chocolade eten kan helpen om vet te verbranden.

Vrouw die 's ochtends chocolade eet met koffie

Een studie van 23 juni, gepubliceerd in The FASEB Journal, onderzocht de effecten van postmenopauzale vrouwen die melkchocolade eten binnen een uur na het wakker worden. Onderzoekers ontdekten dat wanneer de vrouwen in deze periode 100 gram chocolade aten, dit hielp de bloedglucosespiegels te verlagen, vet te verbranden en de middelomtrek te verkleinen. Bovendien resulteerde het eten van chocolade in de ochtend ook in lagere dagelijkse cortisolspiegels. Volgens de studie, "lagere cortisolspiegels zijn in verband gebracht met een lagere stressgerelateerde eetlust, wat de betere caloriecompensatie gedeeltelijk kan verklaren."

Het eten van deze groente verlaagt het risico op een beroerte met 55 procent, zegt de studie.

Chocolade eten voor het slapengaan heeft ook gezondheidsvoordelen.

Vrouwen die 's avonds chocolade eten op de bank

Uit de studie bleek ook dat het consumeren van melkchocolade een uur voor het slapengaan ook een hele reeks gezondheidsvoordelen had. Een late night snack met chocolade bleek de volgende ochtend de rust- en inspanningsstofwisseling positief te veranderen. Volgens de studie, chocolade-inname ’s nachts "kan raadzaam zijn voor prestaties de volgende ochtend tijdens oefeningen met hoge intensiteit of langdurige oefeningen." Het consumeren van chocolade hielp ook de honger en het verlangen naar andere zoetigheden te verminderen – en dat gold voor ochtend- en avondconsumptie, maar vooral ’s nachts.

Wanneer we eten is misschien net zo belangrijk als wat we eten.

jonge man bijt in chocolade

Uit de studie bleek dat het eten van melkchocolade vlak voor het wakker worden of het slapengaan niet tot gewichtstoename leidde, hoewel de deelnemers hun calorie-inname verhoogden. Onderzoekers ontdekten dat de timing van eten net zo belangrijk kan zijn als wat we eten. "Onze bevindingen benadrukken dat niet alleen ‘wat’ maar ook ‘wanneer’ we eten van invloed kan zijn op fysiologische mechanismen die betrokken zijn bij de regulering van het lichaamsgewicht," neurowetenschapper en co-auteur van de studie Frank A. J. L. Scheer, PhD, zei in een verklaring:.

"Maaltijdtiming kan het circadiane ritme beïnvloeden en het eten van voedsel met veel energie en veel suiker, zoals chocolade, ’s avonds of’ s ochtends kan een ander effect hebben op het circadiane systeem, de perifere klokken van verschillende organen en weefsels, en bijgevolg op het lichaam gewicht en stofwisseling," de studie uitgelegd. Volgens onderzoekers eten bij de "mis" de tijd kan afwerpen hoe het circadiane systeem en verschillende metabolische processen samenwerken, wat uiteindelijk een negatief effect kan hebben op energie, metabolisme en uw risico op obesitas.

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief voor meer gezondheidsnieuws dat rechtstreeks in uw inbox wordt bezorgd.

Chocolade is al eerder in verband gebracht met een lager gewicht.

Vrouw eet stuk chocolade

Een studie uit 2012, gepubliceerd in JAMA Internal Medicine, toonde aan dat mannen en vrouwen die het vaakst chocolade aten, gemiddeld een lagere body mass index (BMI) hadden dan mensen die het minst chocolade consumeerden. De hoofdauteur van de studie Beatrice Golomb, PhD, vertelde The Boston Globe dat ze chocolade als plantaardig voedsel beschouwt, omdat het, afgezien van melk en suiker, voornamelijk bestaat uit chocolade en cacaoboter, die afkomstig is van de cacaoboon.

 Als je dit Hershey-product thuis hebt, eet het dan niet, zegt de FDA.

Geef een reactie