‘S Werelds Grootste Fabrikant Van Covid-Vaccins Zegt Dat Het Klaar Zal Zijn In 2024

Veel mensen vertrouwen op een coronavirusvaccin om de wereld weer normaal te maken. Maar met de meeste potentiële vaccins die zich nog in de testfase bevinden, is het moeilijk om precies te weten wanneer we dat gevoel van normaliteit weer kunnen verwachten. Hoewel wijdverbreide voorspellingen, waaronder een recente van Anthony Fauci, MD, mensen tegen het einde van het jaar klaar hebben voor een vaccin, kan die opwinding eigenlijk voorbarig zijn. De CEO van ’s werelds grootste vaccinfabrikant is onlangs met een verontrustende voorspelling naar buiten gekomen: A COVID vaccin zal pas in 2024 voor iedereen over de hele wereld beschikbaar zijn.

"Het gaat vier tot vijf jaar duren voordat iedereen het vaccin op deze planeet krijgt," Adar Poonawalla, CEO van Serum Institute of India, ’s werelds grootste vaccinfabrikant, vertelde de Financial Times in een recent interview.

Volgens de Financial Times heeft het Serum Institute samengewerkt met vijf internationale farmaceutische bedrijven om een ​​COVID-vaccin te ontwikkelen, waaronder het in de Verenigde Staten gevestigde bedrijf Novavax en het Brits-Zweedse bedrijf AstraZeneca.

Vrouwelijke arts in beschermend pak die thuis vaccin tegen covid19-virus geeft aan senior man

Het instituut heeft toegezegd een miljard doses van het COVID-vaccin te produceren, waarvan de helft al aan India is toegezegd. Helaas voorspelt Poonawalla dat dat niet genoeg zal zijn. Als het COVID-vaccin in twee doses wordt gegeven, zoals de mazelen, schat hij dat de wereld daadwerkelijk 15 miljard doses van het vaccin nodig heeft. En aangezien geen enkele andere vaccinproducent zich tot nu toe heeft verplicht om zoveel doses te maken als het Serum Institute, ziet het er wereldwijd niet goed uit.

"Ik weet dat de wereld er optimistisch over wil zijn … [maar] ik heb nog nooit gehoord dat iemand op dit moment zelfs maar in de buurt komt van dat [niveau]," Poonawalla zei:.

Andere medische experts hebben echter de indruk gewekt dat een COVID-vaccin veel eerder beschikbaar zal zijn. Francis Collins, MD, directeur van de National Institutes of Health (NIH), zei in juli dat hoewel het een.. "stretch doel," een vaccin hebben dat voor het einde van het jaar wordt gedistribueerd, is wat de U.S. streeft naar. En Fauci zei onlangs dat het een.. "veilige gok" dat een vaccin in november of december zou worden goedgekeurd. Maar dat betekent natuurlijk niet veel voor de rest van de wereld.

Voor meer up-to-date informatie, meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

Het Serum Institute is volgens de Financial Times de grootste vaccinproducent ter wereld qua volume. Het bedrijf produceert 1.5 miljard doses vaccins voor gebruik in meer dan 170 landen per jaar voor verschillende infectieziekten zoals polio, mazelen en griep.

Het instituut is van plan om COVID-vaccindoses te produceren voor 68 landen onder zijn contract met AstraZeneca en voor 92 landen onder zijn contract met Novavax. En voor meer COVID-ontwikkelingen, bekijk Dit zijn de 4 plaatsen waar mensen gingen voordat ze COVID kregen, zegt onderzoek.

Best Life volgt voortdurend het laatste nieuws met betrekking tot COVID-19 om u gezond, veilig en geïnformeerd te houden. Hier zijn de antwoorden op uw meest prangende vragen, de manieren waarop u veilig en gezond kunt blijven, de feiten die u moet weten, de risico’s die u moet vermijden, de mythen die u moet negeren en de symptomen waar u op moet letten. Klik hier voor al onze COVID-19-verslaggeving en meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Geef een reactie