U Kunt Op Deze Nieuwe Manier Besmet Raken Met Covid, Zegt Onderzoek

De opkomst van SARS-CoV-2, het virus dat COVID-19, heeft de wereld op zijn kop gezet op manieren die we ons nooit hadden kunnen voorstellen. Zelfs nu, een jaar later, verandert het virus nog steeds en blijft het experts in verwarring brengen en uitdagen. Momenteel zijn er in verschillende delen van de wereld nieuwe stammen van het virus ontstaan, waarvan enkele uit de V.S.K., Zuid-Afrika en Brazilië. Ze zijn ongeveer 50 procent meer overdraagbaar dan de huidige dominante stam en in sommige gevallen beïnvloeden ze de werkzaamheid van behandelingen en vaccins. Nu hebben onderzoekers zojuist een nieuwe alarmerende COVID-ontwikkeling ontdekt: patiënten raken tegelijkertijd besmet met twee verschillende virusstammen. Lees verder om meer te weten te komen over de bevindingen van de nieuwe studie en wat het betekent voor de toekomst van de pandemie, en voor meer zorgen over het coronavirus, ontdek waarom de Chief Medical Officer van Moderna deze verontrustende update gaf.

Braziliaanse onderzoekers vonden twee patiënten tegelijkertijd besmet met twee verschillende COVID-stammen.

Dokter die keeluitstrijkje test van mannelijke patiënt

Onderzoekers in Zuid-Brazilië ontdekten twee COVID-gevallen waarin individuen tegelijkertijd met twee verschillende stammen van het virus waren besmet, meldde Reuters voor het eerst. De twee patiënten, beide in de dertig, waren besmet met een nieuw geïdentificeerde variant die zich rond Rio de Janeiro verspreidde, P . genaamd.2, evenals een andere variant.

Volgens hun studie, die beschikbaar is voor preview maar nog niet is gepubliceerd in een tijdschrift of peer-reviewed, hadden beide patiënten milde gevallen waarvoor geen ziekenhuisopname nodig was, met hoofdpijn, hoesten en keelpijn als hun meest prominente COVID-symptomen. Eenmaal officieel gepubliceerd, zal deze studie de eerste zijn om de mogelijkheid van co-infectie met meerdere stammen van COVID te bevestigen, aldus onderzoekers. En voor meer coronavirusupdates, weet dat als je dit in je bloed hebt, je mogelijk veilig bent voor COVID, zegt de studie.

Co-infectie kan optreden wanneer meer dan één variant wijd verspreid is.

Shot van een groep jonge mensen die maskers op straat dragen bij koud weer

Fernando Spilki, PhD, de hoofdonderzoeker voor de studie en een viroloog aan de Feevale University in de staat Rio Grande do Sul, vertelde Reuters dat deze gevallen van co-infectie betekenen dat er meerdere COVID-varianten op grote schaal moeten circuleren in Brazilië, aangezien co-infectie alleen kan gebeuren wanneer verschillende stammen in grote hoeveelheden worden overgedragen, zei hij. En voor meer up-to-date COVID-nieuws dat rechtstreeks in je inbox wordt verzonden, meld je je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

Ook in de U . kan mogelijk co-infectie optreden.S.

Een vrouw van middelbare leeftijd trekt haar gezichtsmasker af om een ​​neusuitstrijkje te krijgen voor een COVID-19-test

de U.S. heeft onlangs meerdere varianten geïdentificeerd uit andere landen binnen onze grenzen. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) heeft de U.S. heeft bevestigde COVID-gevallen van de U.K. variant (B.1.1.7), de Zuid-Afrikaanse stam (B.1.351) en variant P.1 uit Brazilië. Terwijl de Zuid-Afrikaanse en Braziliaanse soorten net zijn gevonden in de U.S. de afgelopen week en er zijn zeer weinig gevallen van elk bekend, er zijn al minstens 315 gevallen van de U.K. variant hier.

Deze varianten zijn nog niet in voldoende grote hoeveelheden om co-infectie te veroorzaken, maar de CDC waarschuwt dat de U.K. variant kan de dominante stam van COVID worden in de U.S. tegen maart – wat betekent dat co-infectie in de toekomst mogelijk zou kunnen zijn. En voor meer informatie over waar de nieuwe soorten zich precies verspreiden, leest u hoeveel gevallen van de nieuwe COVID-soorten er in uw land zijn.

Co-infectie kan leiden tot meer gevallen en meer sterfgevallen.

Twee artsen die beschermende kleding dragen, intuberen een COVID-patiënt op de ICU

Hoewel de twee gevallen van co-infectie die in Brazilië zijn gemeld milde gevallen waren, zegt Spilki dat de negatieve gevolgen van co-infecties meer grootschalige schade kunnen veroorzaken. "Deze co-infecties kunnen nog sneller combinaties genereren en nieuwe varianten genereren. Het zou een ander evolutionair pad zijn voor het virus," Spilki uitgelegd.

Volgens de CDC zijn de nieuwe varianten die recentelijk zijn opgekomen "lijken gemakkelijk en snel te splijten dan andere varianten, wat kan leiden tot meer gevallen van COVID-19." Net als Spilki waarschuwde het gezondheidsbureau dat: "een toename van het aantal gevallen zal de middelen voor de gezondheidszorg meer belasten, leiden tot meer ziekenhuisopnames en mogelijk meer sterfgevallen." En voor meer manieren om veilig te blijven, kunnen deze 3 dingen bijna alle COVID-gevallen voorkomen, blijkt uit onderzoek.

Best Life volgt voortdurend het laatste nieuws met betrekking tot COVID-19 om u gezond, veilig en geïnformeerd te houden. Hier zijn de antwoorden op uw meest prangende vragen, de manieren waarop u veilig en gezond kunt blijven, de feiten die u moet weten, de risico’s die u moet vermijden, de mythen die u moet negeren en de symptomen waar u op moet letten. Klik hier voor al onze COVID-19-verslaggeving en meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Geef een reactie