U Zou Deze Maand Een Covid-Vaccin Moeten Kunnen Krijgen, Zegt Fauci

De race naar een COVID vaccin is bijna afgelopen na bijna een jaar pandemie. Maar alleen omdat er een vaccin in zicht is, wil nog niet zeggen dat u het snel zult krijgen. Gezondheidsexperts hebben duidelijk gemaakt dat de eerste doses van het vaccin hoogstwaarschijnlijk naar personen met een hoge prioriteit zullen gaan, waaronder gezondheidswerkers en mensen met verhoogde risico’s. Maar in een nieuw interview heeft Anthony Fauci, MD, de directeur van het National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID), het teruggebracht tot de maand dat het grote publiek het vaccin in de V.S. kan verwachten.S. Volgens Fauci zou je in april volgend jaar het COVID-vaccin moeten kunnen krijgen. Blijf lezen voor meer informatie over deze tijdlijn en voor meer informatie over het vaccin, Dr. Fauci zegt dat je deze bijwerkingen van het COVID-vaccin moet verwachten.

"Tegen de tijd dat we in april aankomen, zouden we waarschijnlijk voor alle hoge prioriteit hebben gezorgd en dan kan de algemene bevolking – de normale, gezonde jonge man of vrouw, 30 jaar oud die geen onderliggende aandoeningen heeft – een CVS binnenlopen of een Walgreens en laat je vaccineren," Fauci vertelde Facebook-CEO Mark Zuckerberg in een Nov. 30 interview.

Volgens Fauci zal waarschijnlijk in december een COVID-vaccin worden gedistribueerd – en dat is wanneer de eerste groep personen met hoge prioriteit wordt gevaccineerd. Hij zei dat dit zal worden gevolgd door: "niveaus" van andere mensen met een hoge prioriteit, wat hoogstwaarschijnlijk in januari, februari en maart per niveau zal gebeuren.

Momenteel hebben twee bedrijven hun vaccins opgestuurd voor een noodtoestemming (EUA) door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA). Moderna heeft op november een EUA aangevraagd. 30 en Pfizer hebben er een aangevraagd op november. 20.

Hoewel Fauci verwacht dat het grote publiek het vaccin tegen april krijgt, weet hij het exacte uitrolplan nog niet. Dat komt omdat de adviescommissie voor immunisatiepraktijken van de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) een spoedvergadering heeft gepland op december. 1 om precies te bepalen wie als eerste het COVID-vaccin krijgt zodra het is goedgekeurd. De commissie zal stemmen over aanbevelingen voor wie en wanneer moet worden gevaccineerd, en vervolgens CDC-directeur Robert R. Redfield, MD, krijgt de definitieve beslissing over wat te implementeren, volgens The New York Times.

Hoewel we de exacte uitrol pas na de CDC-vergadering zullen weten, zijn er al gesprekken geweest over wie het vaccin waarschijnlijk als eerste krijgt. De vroege beraadslagingen van de CDC-commissie, die op november werden gepubliceerd in het Morbidity and Mortality Weekly Report (MMWR) van de CDC. 27, hebben al vier belangrijke groepen voorgesteld die mogelijk de eerste vaccinontvangers zijn. Voor de groepen die zouden kunnen vallen in wat de CDC labelt "Fase 1a," Lees verder. En voor meer informatie over de uitrol van het vaccin: dit is het moment waarop we weten of het COVID-vaccin veilig is voor kinderen, zegt Fauci.

1 Zorgpersoneel

De meeste deskundigen zijn het erover eens dat zorgpersoneel de eerste groep moet zijn die wordt gevaccineerd. Ze werken immers rechtstreeks met COVID-geïnfecteerde mensen. vanaf november. 30, meldt de CDC dat er meer dan 243.800 gevallen van coronavirus zijn geweest onder gezondheidswerkers, waaronder 858 doden. En voor meer informatie over hoe het vaccin zal worden gedistribueerd, als je van deze leeftijd bent, ben je misschien de laatste die het COVID-vaccin krijgt, zegt Fauci.

2 Andere essentiële werkers

kruidenier kassier kijken naar product

Er zijn ongeveer 87 miljoen mensen die de CDC beschouwt als andere essentiële werkers, en dit omvat politieagenten, brandweerlieden, leraren, medewerkers van supermarkten en transportmedewerkers. hun vermogen om "gezond blijven helpt de gezondheid van anderen te beschermen en/of de ontwrichting van de samenleving en de economie tot een minimum te beperken," het MMWR-rapport van de CDC luidt:. En voor meer up-to-date informatie, meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

3 Volwassenen met risicovolle medische aandoeningen

Portret van een mannelijke patiënt van begin 40 die wegkijkt van de camera terwijl hij in een ziekenhuisbed ligt met een beschermend gezichtsmasker en herstellende is van het coronavirus

Volgens de CDC omvat deze groep meer dan 100 miljoen Amerikanen. Hun noodzaak om zo snel mogelijk te worden gevaccineerd is duidelijk, aangezien de CDC meldt dat: "bijna 90 procent van de personen met COVID-19-gerelateerde ziekenhuisopnames heeft ten minste één risicovolle aandoening." En om nu stappen te ondernemen, moet je stoppen met deze slechte gewoonte voordat je een COVID-vaccin krijgt, zegt de studie.

4 Volwassenen ouder dan 65 jaar (inclusief bewoners van instellingen voor langdurige zorg)

oudere man met masker in de wachtkamer van de dokter

Bijna 53 miljoen oudere Amerikanen vallen in de laatste groep die volgens de CDC prioriteit moet hebben voor het COVID-vaccin. Volgens het vroege rapport van de commissie is dit vaccinatieniveau "zal gerichte hulp nodig hebben om personen in deze groep te vaccineren die geen of beperkte toegang hebben tot gezondheidszorg of ongelijkheden ervaren in sociale determinanten van gezondheid." En voor meer informatie over de toekomst van de pandemie: het vaccin zal je alleen zo lang beschermen tegen COVID, zegt Fauci.

Best Life volgt voortdurend het laatste nieuws met betrekking tot COVID-19 om u gezond, veilig en geïnformeerd te houden. Hier zijn de antwoorden op uw meest prangende vragen, de manieren waarop u veilig en gezond kunt blijven, de feiten die u moet weten, de risico’s die u moet vermijden, de mythen die u moet negeren en de symptomen waar u op moet letten. Klik hier voor al onze COVID-19-verslaggeving en meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Geef een reactie