Uw Covid-Vaccin Kan Levendige Ruimtedromen Veroorzaken

Als COVID vaccinaties blijven in de U in een stroomversnelling komen.S., meer raken bekend met de verwachte bijwerkingen van het krijgen van uw foto’s. Deze zijn vergelijkbaar met andere vaccins en omvatten koorts, koude rillingen, spierpijn en vermoeidheid. Maar volgens een arts is er ook een echt bizarre bijwerking mogelijk na het krijgen van je COVID-vaccin: ruimtedromen hebben. Lees verder voor meer informatie over het eigenaardige symptoom, en voor meer informatie over veel ernstigere reacties, ga naar If This Happens After Your Vaccine, de FDA zegt dat u 911 moet bellen.

Tijdens een vraag- en antwoordsegment op het lokale filiaal CBS4 Denver, besprak Dave Hnida, MD, de medische redacteur van het station, enkele van de ongebruikelijke bijwerkingen die patiënten hadden gemeld na ontvangst van het COVID-19-vaccin. Volgens sommige patiënten, levendige dromen over de toekomst en ruimte vergelijkbaar met de film "Terug naar de toekomst" zijn gerapporteerd.

"Vliegen naar de maan, de vlag planten op de maan," Hnida herinnerde zich uit beschrijvingen. "Zelfs iemand die eropuit gaat en Abraham Lincoln meeneemt naar een Big Mac en het personeel wil dat hij de rekeningen signeert."

Maar de levendige dromen zijn niet alleen beperkt tot zwevende auto’s, interstellaire reizen en hongerige presidenten. "Een daarvan was: ik heb een Belgische stad gered van de nazi’s, dus dat was interessant," Richard Vetstein, een patiënt die beide Moderna-doses ontving, vertelde KDKA ., het lokale CBS-filiaal in Pittsburgh. "De andere, ik was op de Titanic. Je wordt wakker, en je denkt, ‘wat was dat??’"

Gelukkig, hoewel de reactie van het lichaam misschien heel raar lijkt, is het in dit geval niet het teken van iets ernstigs. "We denken echt dat het iets te maken heeft met de immuunrespons," Hnida legde uit dat het vaccin slaapcycli kan onderbreken, inclusief de REM-cyclus waarin dromen plaatsvindt. "Ze zijn tijdelijk."

Maar gekke dromen zijn niet de enige bizarre bijwerking die je zou kunnen ervaren na je shots. Lees verder om te zien welke andere zeldzame, niet-ernstige symptomen zich kunnen ontwikkelen, en voor meer informatie over tekenen dat uw doses hun werk doen, bekijk de CDC zegt dat deze 3 bijwerkingen betekenen dat uw vaccin werkt.

1 "Metalen mond"

Hnida zegt dat patiënten kort na het nemen van hun injecties in een paar zeldzame gevallen een vreemde smaak hebben gemeld. "Mensen, letterlijk binnen een paar minuten na het krijgen van hun vaccin tot een dag of wat daarna, proeven gewoon alsof ze veel munten in hun mond hebben, een echt metaalachtige smaak."

Het symptoom is echter geen teken van iets ernstigs en maakt waarschijnlijk deel uit van de immuunrespons. John A. Sellick, Jr., DO, hoogleraar geneeskunde in de afdeling Infectieziekten aan de Universiteit van Buffalo-SUNY, vertelde Popsugar: "Ik vermoed dat het deel uitmaakt van een ‘vagale’ reactie – dezelfde die je zweet, blozen en duizeligheid geeft in afwachting van een injectie [of] procedure."

2 "COVID-arm"

Orawan Pattarawimonchai /

Een ander symptoom dat door Hnida werd genoemd, was: "COVID-arm," dat is een rode, jeukende, gezwollen of pijnlijke uitslag op de injectieplaats die het vaakst wordt gemeld door patiënten die Moderna-injecties hebben gekregen, maar sindsdien is waargenomen bij ontvangers van andere COVID-19-vaccins. "Wat hier gebeurt, is ongeveer vijf tot zeven dagen nadat u bent gevaccineerd, u deze uitslag krijgt en het kan langs uw hele arm, de arm waarin u bent ingeënt. Het is een jeukende uitslag en je denkt: ‘Oh mijn god, wat is hier aan de hand?’?’"

Maar de reactie is eigenlijk wel een beetje goed nieuws. "De COVID-arm, in principe is dit geen ongebruikelijke reactie op het vaccin," Charles Webb, MD, een allergoloog-immunoloog in Boise, Idaho, vertelde Idaho 6 News. "Het weerspiegelt gewoon dat we een zeer robuuste immuunrespons hebben, wat betekent dat uw immuunsysteem herkent waarmee we u hebben geïnjecteerd." En voor meer informatie over welke opnamen de minder immuunreacties genereren, bekijk dit COVID-vaccin heeft het laagste aantal bijwerkingen, gegevens laten zien.

3 Filler Injectie Zwelling

Man met gezwollen lip

Hnida wijst er ook op dat mensen die huidvullerinjecties in hun lippen hebben gekregen, voorbereid moeten zijn op de mogelijkheid van zwelling als reactie op het vaccin. Maar experts zeggen dat de reactie niet beperkt is tot alleen het COVID-vaccin.

"Dit is niet iets nieuws. Bij griepprikken, andere bacteriële/virale ziekten, vaccins of tandheelkundige ingrepen zijn dit immunologische reacties die optreden," Shilpi Khetarpal, MD, een dermatoloog, vertelde Clevland Clinic in februari. "Het zijn geen allergieën. Het zijn geen infecties. Dit zijn slechts immunologische reacties waarbij zwelling optreedt op plaatsen waar mensen fillers hebben of hebben gehad."

En het is misschien niet alleen beperkt tot recente procedures. "Ik heb patiënten gezien die reacties op het vaccin hebben gehad en hun vulstoffen werden weken tot jaren eerder geplaatst," Khetarpal heeft toegevoegd. "In één geval werd bij één persoon in 2018 een filler geplaatst en kreeg hij zwelling na ontvangst van het vaccin. Het lijkt er dus op dat het op elk moment kan gebeuren, omdat deze fillers veel langer mee kunnen gaan dan we denken."

4 okselknobbels

Vrouw met pijn in de oksel

Andere patiënten hebben melding gemaakt van zwelling in vreemde delen van hun lichaam, inclusief hun oksels. Maar volgens een CDC-rapport over het Moderna-vaccin zei het bureau dat de zwelling van lymfeklieren, ook bekend als lymfadenopathie, kan optreden in de arm of de nek. In feite, de U.S. Food and Drug Administration (FDA) zegt dat u de mogelijkheid moet verwachten van: "gezwollen lymfeklieren in dezelfde arm als de injectie" voor zowel het Modernna- als het Pfizer-vaccin.

Net als bij andere bijwerkingen van vaccins, zijn gezwollen lymfeklieren slechts één manier waarop uw lichaam kan laten zien dat het een immuunrespons opbouwt, Purvi Parikh, MD, een immunoloog met allergie & Astma Network en een mede-onderzoeker van COVID-19-vaccinproeven aan de NYU, vertelden Popsugar. Het vaccin activeert immuuncellen in uw lymfeklieren, en aangezien de cellen in de buurt van uw oksel zich meestal het dichtst bij uw injectieplaats bevinden, kunnen ze het meest vatbaar zijn voor zwelling, legde Parikh uit. En voor meer informatie over wat u kunt verwachten als u volledig bent gevaccineerd, ga naar Doctors Are Warning You to "Wees voorbereid" hiervoor na uw tweede dosis.

Best Life volgt voortdurend het laatste nieuws met betrekking tot COVID-19 om u gezond, veilig en geïnformeerd te houden. Hier zijn de antwoorden op uw meest prangende vragen, de manieren waarop u veilig en gezond kunt blijven, de feiten die u moet weten, de risico’s die u moet vermijden, de mythen die u moet negeren en de symptomen waar u op moet letten. Klik hier voor al onze COVID-19-verslaggeving en meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. Zachary Mack Zach is een freelance schrijver die gespecialiseerd is in bier, wijn, eten, sterke drank en reizen. Hij is gevestigd in Manhattan. Lees verder

Geef een reactie