Uw Covid-Vaccin Kan U Voor Deze Lange Tijd Beschermen, Zegt Een Expert

De introductie van een effectief coronavirusvaccin – en de waarschijnlijke goedkeuring van een tweede vaccin deze week – heeft voor het eerst in maanden mensen hoop gegeven in deze pandemie. Maar zelfs als de effectiviteitspercentages van bijna 95 procent voor zowel de vaccins van Pfizer als die van Moderna worden bevestigd in onderzoeken, heeft het publiek nog steeds veel vragen over wat voor soort bescherming de vaccins precies zullen bieden, inclusief de tijdsduur dat ze zullen worden gebruikt. in staat om je veilig te houden van COVID. Hoewel wetenschappers nog lang niet in staat zijn om officieel te bewijzen hoe lang het nieuw ontwikkelde vaccin daadwerkelijk effectief kan blijven, is het volgens een medisch topdeskundige mogelijk dat uw COVID-vaccin u mogelijk tot drie jaar kan beschermen. Lees verder om te zien wat de experts te zeggen hebben, en voor meer informatie over wat u kunt verwachten als u uw injectie krijgt, ga naar De CDC waarschuwt u om u voor te bereiden op deze bijwerkingen van het COVID-vaccin.

Lees het originele artikel over Best Life.

1 De belangrijkste medisch adviseur van Operatie Warp Speed ​​verwacht dat de bescherming tot drie jaar aanhoudt.

Zijaanzicht van arts die vaccinspuit voorbereidt om op jonge patiënt te injecterenArtiestGNDfotografie /

Tijdens een on-air interview op december. 15, Moncef Slaoui, MD, hoofd medisch adviseur voor Operation Warp Speed, vertelde Andrea Mitchell van MSNBC dat hij optimistisch was over de doses die langdurige bescherming bieden tegen ernstige ziekten, zo niet infectie. "Preventie van infectie … kan korter duren, misschien drie, vier, zes maanden," Slaoui zei voordat hij toevoegde: "preventie van ziekte zal, naar mijn bescheiden mening als deskundige, waarschijnlijk een jaar of twee, drie jaar duren." En voor meer informatie over waar artsen zich zorgen over maken met betrekking tot de schoten, ontdek de grootste zorg die artsen hebben over het COVID-vaccin.

Andere experts zijn optimistisch dat het vaccin je minstens een jaar zal beschermen.

arts die covid-vaccin toedient aan jonge man

Toch waren andere experts van mening dat vaccin tot 12 maanden bescherming zou bieden. Tijdens een live video- interview met de Journal of the American Medical Association op december. 14, Peter Marks, MD, directeur van het Center for Biologics Evaluation and Research aan de U.S. Food and Drug Administration (FDA), gaf een relatief optimistische schatting toen hem om zijn mening werd gevraagd.

"Het is waarschijnlijk in de orde van vier tot zes maanden," Marks zei:. "De vraag is, zal het een jaar duren?? Hopelijk Ja. Maar ik denk dat we die gegevens in de niet al te verre toekomst zullen hebben." En voor meer informatie over wie niet gevaccineerd mag worden, ga naar Dit zijn de enige mensen die het COVID-vaccin niet zouden moeten krijgen.

zelfs dr. Fauci voelt dat de langere voorspelling een mogelijkheid is.

Patiënt wordt in het ziekenhuis ingeënt tegen het coronavirusProstock-Studio /

Alleen de tijd zal uitwijzen hoe lang de nieuw uitgebrachte vaccins effectief zijn, maar ooit gelooft de voorzichtige optimist, Anthony Fauci, MD dat er enige geloofwaardigheid kan zijn voor de inentingen die langer duren dan slechts een paar maanden.

"Van wat we weten over de duur van de immuniteit tot dusver, zou het me verbazen als het een duur van 20 jaar blijkt te zijn, maar het zou me ook verbazen als het minder dan een jaar zou zijn," Fauci vertelde McClatchy in een Nov. 27 interview. "Ik denk dat het waarschijnlijk meer dan een jaar zal zijn." En voor meer regelmatig coronavirusnieuws, meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

Anderen denken dat het in lijn kan zijn met andere vaccins.

Vrouw krijgt COVID-vaccin

Op basis van eerdere onderzoeken suggereerden andere experts dat het tijdsbestek voor bescherming tegen het vaccin vergelijkbaar zou kunnen zijn met andere injecties die we jaarlijks krijgen.

"Mogelijk worden vaccinaties tegen coronavirus een jaarlijks terugkerend evenement, net als de griepprik," Carl Zimmer, wetenschappelijk schrijver voor The New York Times, schreef op december. 14. "Of het kan zijn dat de voordelen van het vaccin langer dan een jaar aanhouden. We moeten afwachten hoe duurzaam de bescherming tegen de vaccins is. Immuniteit tegen coronavirusinfecties lijkt op zijn minst maanden aan te houden, dus dat kan een hint zijn over vaccins." En voor meer informatie over wanneer je je kans zou kunnen maken, ga je naar Dr. Fauci zei net dat je het COVID-vaccin nog sneller kunt krijgen.

Best Life volgt voortdurend het laatste nieuws met betrekking tot COVID-19 om u gezond, veilig en geïnformeerd te houden. Hier zijn de antwoorden op uw meest prangende vragen, de manieren waarop u veilig en gezond kunt blijven, de feiten die u moet weten, de risico’s die u moet vermijden, de mythen die u moet negeren en de symptomen waar u op moet letten. Klik hier voor al onze COVID-19-verslaggeving en meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. Zachary Mack Zach is een freelance schrijver die gespecialiseerd is in bier, wijn, eten, sterke drank en reizen. Hij is gevestigd in Manhattan. Lees verder

Geef een reactie