Uw Hond Heeft Een Midlifecrisis Wanneer Hij Deze Leeftijd Bereikt, Blijkt Uit Onderzoek

De meeste mensen hebben de neiging om te veranderen als ze door de verschillende levensfasen gaan. Hoe mensen de wereld zien als we ouder worden, evolueert, en nieuw onderzoek van de University of Veterinary Medicine, Wenen, laat zien dat we daarin niet de enige zijn; onze honden metgezellen doen hetzelfde. De nieuwe studie, die op oktober werd gepubliceerd in het tijdschrift Scientific Reports. 14, testte 217 border collies van zes maanden tot 15 jaar oud, kijkend naar bepaalde persoonlijkheidskenmerken. De onderzoekers bestudeerden hoe avontuurlijk de honden waren, hoe graag ze rondrenden en hoe enthousiast ze waren over nieuwe ervaringen. De resultaten toonden aan dat pups, net als mensen, veranderen in de manier waarop ze zich gedragen naarmate ze ouder worden. Maar het blijkt dat de leeftijd van drie een cruciale leeftijd is – dat is wanneer honden door hun soort midlifecrisis gaan. Lees verder om erachter te komen waarom, en voor de nieuwste celeb-hond om kennis mee te maken, maak kennis met Jennifer Aniston’s schattige nieuwe reddingspuppy, die de meest stijlvolle naam heeft.

Honden geven op driejarige leeftijd niet meer om nieuwe ervaringen.

Berner Sennenhond

De studie testte de nieuwsgierigheid en interesse van honden in nieuwe ervaringen door elke pup een kamer te laten verkennen die ze nog nooit eerder hadden gezien, terwijl hun eigenaar in het midden stond en ze negeerde. Ze zetten ook een zelfbewegend speeltje dat geluid maakte in de kamer en lieten ze er een minuutje mee omgaan. Wat ze vonden was dat "de eigenschap die op zoek was naar nieuwe dingen veranderde niet veel in het vroege leven, maar toen de honden drie waren, begon hun nieuwsgierigheid naar nieuwe objecten en situaties af te nemen," NBC News-rapporten.

Of je het nu ziet als een midlifecrisis of je realiseert je misschien gewoon dat de wereld een moeilijkere plek is dan aanvankelijk werd gedacht, de resultaten toonden aan dat de ervaring om minder nieuwsgierig te worden naar onze omgeving en nieuwe ervaringen er een is die honden en mensen delen. In het geval van honden begint dit op de leeftijd van drie jaar, wat voor mensen ongeveer gelijk is aan het begin van de middelbare leeftijd. En voor nog een belangrijke update die van invloed kan zijn op uw hond, heeft de FDA zojuist 21 populaire hondenvoer teruggeroepen om deze angstaanjagende reden.

Het probleemoplossend vermogen van honden verbetert tot ze zes jaar oud zijn.

De studie testte ook hoe snel honden de oplossing voor eenvoudige problemen konden leren door een stuk worst in een bus met een deksel te verbergen en hen vervolgens te laten zien hoe ze het deksel konden verwijderen om de traktatie te vinden. De hond had toen één minuut om het eten te vinden. Net als bij menselijke baby’s, verbeterde dit vermogen met de leeftijd tot ze ongeveer zes jaar oud waren, toen het een plateau bereikte. En voor nieuws dat eigenaren van puppy’s moeten weten, kijk eens naar Petco heeft dit controversiële product zojuist uit de schappen gehaald.

De gezelligheid en frustratietolerantie van honden blijft hetzelfde naarmate ze ouder worden.

Vrouw in bos met hond/Oleggg

Om frustratieniveaus te testen, bonden de onderzoekers een stuk worst aan een touwtje en zwaaiden het een minuut lang voor de neus van de honden, net buiten bereik. Dit experiment leverde echter resultaten op die experts niet hadden verwacht. "Iets dat voor mij verrassend was, is dat honden niet bijzonder intoleranter lijken te worden voor frustratie naarmate ze ouder worden," Katherine Houpt, MD, emeritus hoogleraar aan het Cornell University College of Veterinary Medicine, vertelde NBC News.

De resultaten toonden ook aan dat sociale honden hun hele leven sociaal bleven, terwijl solitaire pups zelden significant meer openlijk sociaal werden naarmate ze ouder werden. En als je erover denkt om een ​​hond metgezel in je leven te brengen, bekijk dan de 50 meest populaire hondenrassen in Amerika.

Maar hun activiteitsniveaus nemen af ​​met de leeftijd.

Senior hond lacht in openbaar park

Een ding dat de experts niet verbaasde, was hoe energieke honden zich gedroegen naarmate ze ouder werden. Nogmaals, de resultaten wezen op iets dat mensen en honden lijken te delen. "Honden worden minder actief naarmate ze ouder worden, en dat zou hoop moeten geven aan de mensen met puppy’s die te actief zijn," Houpt zei:. "En hoewel ze naarmate ze ouder worden minder gericht worden op het oplossen van problemen en het zoeken naar nieuwe dingen, blijven ze gehoorzaam en sociaal, wat waarschijnlijk het belangrijkste is voor eigenaren," ze concludeerde:. En als je van pups houdt die in de buurt zijn geweest, zul je dol zijn op deze 30 foto’s die bewijzen waarom oudere honden de beste zijn.

Zachary Mack Zach is een freelance schrijver die gespecialiseerd is in bier, wijn, eten, sterke drank en reizen. Hij is gevestigd in Manhattan. Lees verder

Geef een reactie