Van Tv-Programma’S Over De Natuur Is Wetenschappelijk Bewezen Dat Ze Je Verveling Genezen

Verveling treft iedereen op verschillende tijdstippen, maar het komt vooral voor tijdens de isolerende pandemie van het coronavirus. En hoewel iedereen weet dat een goede reis naar buiten een positievere stemming kan veroorzaken en sommige van die lusteloze gevoelens kan genezen, is het niet altijd gemakkelijk om dat te doen, vooral als je sociaal afstandelijk blijft. Gelukkig concludeerde nieuw onderzoek dat je weer in contact kunt komen met de natuur zonder ooit je huis te hoeven verlaten. Een recent onderzoek heeft zelfs uitgewezen dat het kijken naar tv-programma’s over de natuur de verveling kan genezen. Lees verder om meer te weten te komen over het onderzoek, en voor meer manieren om je humeur een boost te geven, probeer deze fascinerende snelle feiten voor als je je verveelt.

De studie, gepubliceerd in oktober. 14 in de Journal of Environmental Psychology, werd geleid door onderzoekers van de University of Exeter. Deze onderzoekers lieten bijna 100 deelnemers kijken naar een saaie video- waar een persoon zijn werk bij een kantoorbedrijf beschreef. Na de video lieten onderzoekers de deelnemers scènes zien van een onderwaterkoraalrif om te zien hoe hun vermoeidheid en verdriet veranderden.

Gevoelens van verdriet en verveling werden aanzienlijk geminimaliseerd bij elke deelnemer, ongeacht hun kijkformaat. Sommige deelnemers bekeken deze scènes via gewone televisie, terwijl anderen een virtual reality (VR)-headset met 360-graden video of een VR-headset met computer-gegenereerde graphics gebruikten.

"Onze resultaten laten zien dat gewoon naar de natuur kijken op tv kan helpen om de stemming van mensen te verbeteren en verveling tegen te gaan," Nicky Yeo, BSc, de hoofdonderzoeker en een PhD-student aan de Universiteit van Exeter, zei in een persverklaring. "Met mensen over de hele wereld die te maken hebben met beperkte toegang tot buitenomgevingen vanwege: COVID-19 quarantaines, suggereert deze studie dat natuurprogramma’s een toegankelijke manier kunnen bieden voor populaties om te profiteren van een ‘dosis’ digitale natuur."

Volgens Sabrina Romanoff, PsyD, een door Harvard opgeleide klinisch psycholoog gevestigd in New York City, is de natuur een stemmingsbooster omdat "het verandert letterlijk je lichaamschemie."

"Frisse lucht inademen en sporten verhoogt het zuurstof-, endorfine- en serotoninegehalte in de hersenen, wat leidt tot positieve stemmingswisselingen," ze zegt. "Gecombineerd leiden deze effecten tot de ervaring van ‘runner’s high’ en dragen ze bij aan langdurige ontspanning en rust. Bovendien hebben mensen de neiging om een ​​instinctieve emotionele gehechtheid aan andere levende organismen te hebben. Aan deze verbindingen wordt voldaan wanneer ze worden ondergedompeld in de natuur"

Zoals de studie laat zien, zegt Romanoff echter dat je niet per se in de natuur hoeft te zijn om deze effecten te voelen.

"De echte ervaring van ondergedompeld te zijn in de natuur impliceert sterk neurale verbindingen en positieve stemmingswisselingen. Wanneer dit niet beschikbaar is, kan de virtuele natuur deze processen aanboren door analoge visuele ervaringen en herinneringen," ze legt uit. "Daarom bootst virtuele natuur de effecten na van onderdompeling in de fysieke natuur."

En hoewel de onderzoekers specifiek scènes toonden uit de Blue Planet II-serie geproduceerd door BBC Natural History, concludeert de studie dat elk natuurprogramma waarschijnlijk dezelfde resultaten zou kunnen opleveren. Blijf lezen voor een aantal natuurseries die je nu kunt streamen, en voor meer manieren waarop tv je kan helpen, verklein je het risico op echtscheiding als je dit doet nadat je tv hebt gekeken.

1 Onze planeet

onze planeet tv-serie sceenshotNetflix

Our Planet op Netflix neemt kijkers mee naar 50 landen en toont de verschillende ecosystemen op aarde. En voor meer series om te streamen, zijn dit de beste Netflix-shows ooit, volgens critici.

2 De krokodillenjager

de serie krokodillenjagersNBC

Wie kan het laten om Steve Irwin te zien doen waar hij goed in was?? Deze geliefde natuurshow heeft vijf seizoenen streaming op Hulu. En voor meer geliefde celebs die we missen, ontdek What Alex Trebek Wanted for His Last Jeopardy! Aflevering.

3 Nachten op aarde

nacht op aarde serieNetflix

Deze fascinerende nieuwe serie maakt gebruik van geavanceerde technologie om ’s nachts dierenlevens vast te leggen en wordt gestreamd op Netflix. En voor meer informatie over onze dierenvrienden, bekijk deze 25 schattige dieren die voor het leven paren.

4 Verzamelende storm

Het verzamelen van stormen tv-showDisney

Je kunt Gathering Storm zien op Disney+. De show werpt een blik op enkele van de hevigste stormen ter wereld door de ervaring van degenen die op zee werken. En voor meer informatie over enkele extreme stormen, hier zijn orkaanfeiten om u onder de indruk te brengen van moeder natuur.

5 72 Gevaarlijke Dieren

72 gevaarlijke dieren serieNetflix

Deze Netflix-serie is misschien niet zo rustgevend als sommige andere, maar als je op zoek bent naar een meer opwindende glimp van de natuur, dan is dit het wel. De show kijkt naar gevaarlijke wezens en hoe ze het opnemen tegen andere roofdieren. En voor meer enge dieren, zal het dodelijkste dier voor mensen ter wereld je choqueren.

6 Leven onder nul

leven onder nul tv-showDisney

Deze Disney+ show neemt een kijkje achter de schermen van degenen die diep in Alaska wonen terwijl ze de bevriezing bestrijden en de wildernis trotseren, met temperaturen die ver onder nul gaan. En voor meer nuttige inhoud die rechtstreeks in je inbox wordt bezorgd, kun je je aanmelden voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

7 Laat de oceanen leeglopen

drain the oceans tv-serieDisney

Als je het leuk vindt om meer te weten te komen over scheepswrakken en wat er diep in de diepte ligt, dan streamt Drain the Oceans op Disney+. Deze show legt gezonken steden, scheepswrakken en andere wonderen onder het oceaanwater bloot. En voor meer informatie over de oceaan, bekijk deze verbluffende feiten over de oceanen van de aarde.

Geef een reactie