Voordat Je Dit Op Amazon Koopt, Moet Je Één Ding Controleren, Zeggen De Profs:

Amazon-shoppers zijn slechts enkele dagen verwijderd van de grootste deals die ze het hele jaar zullen zien. De jaarlijkse Prime Day van de website valt dit jaar op 21 en 22 juni, vroeger dan ooit tevoren. Het jaarlijkse spaarevenement vindt meestal plaats in juli en werd vorig jaar uitgesteld tot oktober vanwege de pandemie. Maar Brian Olsavsky, Chief Financial Officer van Amazon, zei dat ze het naar juni van dit jaar hebben gebracht, denkend van wel "misschien een betere timing" voor klanten, verkopers en verkopers. Shoppers schreeuwen al om kortingen, waarvan sommige al zijn gelanceerd. Maar voordat u vroege Amazon Prime Day-deals koopt, moet u op uw hoede zijn voor oplichting. Lees verder om erachter te komen wat u moet controleren voordat u begin dit jaar op Prime Day gaat shoppen.

 Als u dit bericht van Amazon ontvangt, open het dan niet, waarschuwen experts.

Voordat je vroege Amazon Prime Day-deals koopt, moet je de URL van het item controleren, wat kan duiden op oplichting.

Chiang,Mai,,Thailand,Mei,21,2018,:,Iphone,6,Plus

Bolster Research heeft op 16 juni een waarschuwing uitgebracht en consumenten geïnformeerd dat phishing-pogingen en oplichting voor Amazon Prime Day al volledig van kracht zijn, in een poging klanten te lokken die van legitieme deals kijken naar oplichting. "Oplichters bereiden zich al voor op het langverwachte evenement," Bolster-experts waarschuwen voor Amazon Prime Day. Volgens het onderzoeksbureau promoten sommige nepsites "Vroege Prime Day-deals," wat Amazon legitiem doet. De URL’s voor deze nepsites bevatten echter meestal extra tekens. Een van de phishing-sites die Bolster vond, bevatte bijvoorbeeld amazon.com in de URL, maar het werd gevolgd door een groep letters en cijfers: "qqcn2.com."

Volgens Amazon zullen ze je nooit linken naar een website met een willekeurige reeks cijfers. "Als de link u naar een site brengt die geen legitiem Amazon-domein is, is er waarschijnlijk sprake van phishing," Amazon zegt op zijn website.

Amazon-zwendel is veel hoger in de dagen voorafgaand aan Prime Day.

Milan, Italië - 10 augustus 2017: Amazon website homepage. Het is een Amerikaans bedrijf voor elektronische handel en cloudcomputing. Amazon.com-logo zichtbaar

Met consumenten die op zoek zijn naar deals, zijn oplichters op zoek naar een mogelijkheid om te profiteren. Volgens Bolster Research is er dit jaar al een toename van Amazon Prime Day-zwendel geweest. Van januari tot en met mei 2020 heeft Bolster 394 nep-Amazon-sites ontdekt. Ze hebben dit jaar echter al 2.805 phishing-sites gezien in dezelfde tijd, wat meer dan zeven keer hoger is dan het aantal zwendelsites in 2020.

"Als het patroon vanaf 2020 standhoudt, zal het volume van deze sites in juni enorm toenemen naarmate we dichter bij Prime Day komen," het onderzoeksbureau zei:.

Voor meer up-to-date informatie, meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

Andere Amazon-zwendel doet nu ook de ronde.

Malaga/Spanje - 10-09-2020: selectieve focus op man die pakket bezorgt met Amazon-logo op karton

Bolster merkte echter op dat phishing-websites niet de enige manier zijn waarop oplichters Amazon-gebruikers proberen op te lichten. Het onderzoeksbureau vond ook sites die shoppers vragen om hun Amazon Wallet in te stellen, aangezien een van de promoties van het bedrijf tijdens Prime Day is om nieuwe Amazon-leden aan te melden, wat inhoudt dat je je Amazon Wallet moet instellen.

"Deze pagina vraagt ​​gebruikers om hun Amazon Wallet in te stellen en hun creditcardgegevens in te voeren," Bolster uitgelegd. Maar het is gewoon een manier voor oplichters om aan uw creditcardgegevens te komen.

U moet extra voorzichtig zijn met oplichting voordat u uw Amazon Prime Day-aankopen doet.

Paris, Frankrijk - 24 Apr 2017: Woonkamer weergave van bovenaf vrouw uitpakken uitpakken Amazon kartonnen doos logo bedrukte kartonnen doos kant. Amazon Inc is een Amerikaans e-commerce winkelbedrijf

Volgens Bolster, oplichters "vertrouw op de winkelgekte die is ontstaan ​​door zoiets als Prime Day, waar shoppers waarschijnlijk niet op hun hoede zijn." De meeste oplichters leiden klanten naar nepsites via massale e-mails of zoekresultaten van zoekmachines.

Maar het onderzoeksbureau zei dat er stappen zijn die u kunt nemen om ervoor te zorgen dat u veilig winkelt tijdens het jaarlijkse evenement. De beste manier is om te beginnen met winkelen op de officiële Amazon-webpagina wanneer u naar deals zoekt, zodat u niet op links van Google of uw e-mail hoeft te klikken die u naar een nepwebsite kunnen sturen.

Experts zeggen ook dat je altijd deals moet vermijden die te mooi zijn om waar te zijn. "Winkelen heeft een emotioneel aspect, en de gedachte veel te krijgen geeft veel voldoening. Oplichters vertrouwen hierop om nietsvermoedende shoppers aan de haak te slaan en hun geld te stelen," leggen de Bolster-experts uit. "Doe je onderzoek vóór Prime Day om een ​​idee te krijgen van de prijspunten voor de producten die je wilt kopen."

 Als je dit op Amazon hebt gekocht, stop dan onmiddellijk met het gebruik ervan, waarschuwen functionarissen.

Geef een reactie