Zet Uw Telefoon Een Keer Per Week Uit En Weer Aan Ambtenaren Waarschuwen

Met de smartphone in je zak kun je alles doen, van boodschappen doen voor huishoudelijke artikelen tot het beheren van je bankrekening en financiën. Helaas kan het gemak van het doen van zoveel taken met één apparaat soms ten koste gaan van het stelen van uw persoonlijke gegevens. Sindsdien is er een hele sector van cyberbeveiligingsbedrijven en -diensten ontstaan ​​om mensen te helpen hun gegevens veilig te houden. Maar volgens sommige functionarissen is er één heel eenvoudig ding dat u elke week op uw telefoon kunt doen dat ongelooflijk effectief kan zijn bij het stoppen van een grote inbreuk. Lees verder om te zien wat u met uw apparaat moet doen.

Als u dit op uw iPhone ziet, klik er dan niet op, waarschuwen experts.

Als u uw telefoon elke week uit- en weer inschakelt, kunt u zich beter beschermen tegen hackers.

Volgens een "best practices" gids uitgegeven door de National Security Agency (NSA), kan het eens per week uit- en weer inschakelen van uw telefoon een gemakkelijke manier zijn om te voorkomen dat hackers toegang krijgen tot uw gevoelige informatie. De eenvoudige tactiek – zo’n veel voorkomende oplossing voor de meeste gadgets en technologie dat het een cliché is geworden – kan een belangrijke wegversperring zijn voor iedereen die beveiligingsproblemen op uw apparaat wil misbruiken, meldt de Associated Press.

Volgens Neal Ziring, technisch directeur van het directoraat voor cyberbeveiliging van de NSA, zal het simpele opnieuw opstarten niet voldoende zijn om alle datalekken en informatiediefstal te stoppen, maar het bemoeilijkt het werk van hackers op de lange termijn doordat het moeilijker wordt om toegang te behouden. naar je telefoon. "Dit gaat allemaal over het opleggen van kosten aan deze kwaadwillende actoren," hij vertelde de AP.

Als u uw telefoon opnieuw opstart, wordt het voor hackers moeilijker om toegang te houden tot uw persoonlijke gegevens.

een hacker die iemand online doxt

Experts leggen uit dat de manier waarop hackers toegang krijgen tot apparaten de afgelopen jaren is veranderd. Hoewel het per ongeluk downloaden van een slecht programma nog steeds tot een inbreuk kan leiden, gebruiken veel aanvallen op telefoons en tablets nu wat a . wordt genoemd "nul-klik" exploit die zichzelf zonder waarschuwing kan installeren. "Er is een evolutie geweest waarbij een doel niet op een onbetrouwbare link klikt," Bill Marczak, senior onderzoeker bij Citizen Lab, een internet burgerrechtenwaakhond aan de Universiteit van Toronto, vertelde de AP.

Toegang krijgen tot een apparaat is echter geen garantie dat een hacker er permanent toegang toe heeft. Sterke beveiligingssystemen die in apparaten zijn ingebouwd en voortdurend worden bijgewerkt, kunnen het bijna onmogelijk maken voor digitale dieven om zich permanent diep in het computersysteem te nestelen. In plaats daarvan dwingt dit hen om programma’s te gebruiken die bekend staan ​​als: "payloads in het geheugen" die moeilijker te detecteren zijn, maar doorgaans een herstart van het systeem niet overleven, volgens Patrick Wardle, een beveiligingsexpert en voormalig NSA-onderzoeker.

Als u dit bericht op uw Roku ziet, meld het dan onmiddellijk, zeggen experts:.

Uit een recent rapport bleek dat up-to-date iPhones kunnen worden gehackt zonder zelfs maar op een link te klikken.

Bijgesneden opname van een onherkenbare man die een smartphone gebruikt terwijl hij binnenshuis zit

Helaas wordt de taak van het handhaven van digitale veiligheid een moeilijker vooruitzicht, aangezien technologie een steeds grotere rol in ons leven gaat spelen. Uit een rapport van Amnesty International, gepubliceerd op 18 juli, blijkt dat Apple iPhones kunnen worden gehackt zonder dat gebruikers zelfs maar op een link hoeven te klikken, waardoor de aanvaller toegang heeft tot alles, van e-mails en sms-berichten tot de camera en microfoon van de telefoon.

Het rapport stelt dat een "nul-klik" infiltratie ontwikkeld door het Israëlische cyberspionagebedrijf NSO Group werd gebruikt om iPhones van mensenrechtenactivisten en journalisten te infecteren, ook al draaiden de apparaten op dat moment up-to-date software. Dit benadrukt de kwetsbaarheid van "0dag" exploits, een term die wordt gebruikt voor beveiligingsproblemen waarvan technologiebedrijven zich nog niet bewust zijn.

"Aanvallen zoals beschreven zijn zeer geavanceerd, kosten miljoenen dollars om te ontwikkelen, hebben vaak een korte houdbaarheid en worden gebruikt om specifieke individuen aan te vallen," Ivan Kristic, hoofd beveiligingstechniek en architectuur voor Apple, zei in een verklaring:. "Hoewel dat betekent dat ze geen bedreiging vormen voor de overgrote meerderheid van onze gebruikers, blijven we onvermoeibaar werken om al onze klanten te verdedigen, en voegen we voortdurend nieuwe beveiligingen toe voor hun apparaten en gegevens."

Er zijn andere eenvoudige veiligheidsmaatregelen die u kunt nemen om uw telefoon tegen aanvallen te beschermen.

BUENOS AIRES, ARGENTINI - DECEMBER 26, 2019: Het instellingenpictogram van de iPhone geeft bluetooth- en wifi-opties weer voor gemakkelijke toegang

Hoewel hackers altijd zullen proberen de beveiligingsinspanningen een stap voor te blijven, hebben de NSA’s "best practices" list wijst wel op enkele andere eenvoudige tips om je telefoon beter te beschermen. Ze raden aan om Bluetooth uit te schakelen wanneer het niet in gebruik is, geen verbinding te maken met openbare wifi-netwerken, je telefoon niet te jailbreaken en alleen vertrouwde accessoires met je apparaat te gebruiken.

Het bureau zegt ook voorzichtig te zijn met welke apps je downloadt, waar je ze vandaan haalt, en ze met geweld te sluiten als je ze niet gebruikt. En natuurlijk moet je het besturingssysteem van je telefoon up-to-date houden met de nieuwste software.

Als u dit bericht van Amazon ontvangt, open het dan niet, waarschuwen experts.

Zachary Mack Zach is een freelance schrijver die gespecialiseerd is in bier, wijn, eten, sterke drank en reizen. Hij is gevestigd in Manhattan. Lees verder

Geef een reactie