Zie Nellie From Little House On The Prairie Nu Op 59

Elke fan van Little House on the Prairie zal zich Nellie Oleson zeker herinneren. Nellie, gespeeld door Alison Arngrim, was een hoofdpersoon in de eerste zeven seizoenen van de show, die negen seizoenen duurde van 1974 tot 1982. Nellie stond bekend als een verwend, brutaal gemeen meisje, die de rivaal was van Laura Ingalls Wilder (Melissa Gilbert). In de jaren sinds de show eindigde, heeft Arngrim gesproken over hoe het was om het personage te spelen en gereflecteerd op haar tijd in de show. En natuurlijk is er de afgelopen 40 jaar veel veranderd in haar eigen leven. Arngrim begon de show als 12-jarige en is nu 59. Lees verder om meer te weten te komen over haar leven vandaag.

 Erin Murphy speelde Tabitha op Bewitched. Zie haar nu op 57.

Arngrim deed eerst auditie voor andere rollen in de show.

Bob Marsic en Alison Arngrim over "Little House on the Prairie"NBC Television/Met dank aan Getty Images

Arngrim maakte van Nellie een iconische schurk, maar ze deed eigenlijk eerst auditie voor verschillende rollen. Tijdens een optreden in 2018 op Megyn Kelly Today, vertelde Arngrim dat ze auditie deed om zowel Laura als Mary te spelen, "wat zo fout zou zijn geweest." Toen ze werd gevraagd om auditie te doen voor Nellie, legde ze uit:, "Ik wendde me tot mijn vader en zei: ‘Dit is geen normaal onderdeel, dit meisje is, nou ja, zij is het b-woord.’ Hij zei: ‘Lees het zo, raak niets aan’.’" Ze voegde er lachend aan toe, "Nou, ik werd ter plekke aangenomen, dat zegt iets over mij. ik weet niet zeker wat."

Ze bleef in de entertainmentbusiness.

Alison Arngrim in Berlijn, Duitsland in 2019Tristar Media/Getty Images

Na Little House on the Prairie verscheen Arngrim op The Love Boat en Fantasy Island. Ze acteerde het grootste deel van de jaren ’80 en de hele jaren ’90 niet op het scherm, maar in de jaren 2000 keerde ze terug naar tv- en filmwerk. Sindsdien is ze in verschillende films en tv-films verschenen.

Arngrim begon ook met het uitvoeren van een one-woman-show en doet stand-upcomedy. Haar shows waren bijzonder succesvol in Frankrijk. "Ik ben enorm in Frankrijk," vertelde ze eerder dit jaar aan Page Six. "Het is het gekste ooit."

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief voor meer nieuws over beroemdheden dat rechtstreeks in uw inbox wordt bezorgd.

Ze schreef een boek over haar leven.

Alison Arngrim bij het Style Hollywood Oscar Viewing Dinner in 2017Kathy Hutchins / .com

Arngrim’s one-woman-show veranderde in een boek uit 2010 met de titel Confessions of a Prairie B****: How I Survived Nellie Oleson and Learned to Love Being Hated. "Ik doe al jaren standup en het werd een soort one-woman-show," vertelde ze Smashing Interviews in 2010. "Ik denk dat toen ik meer en meer verhalen begon te vertellen, ik dacht: ‘Weet je, ik zou meer van deze verhalen moeten opschrijven’.’"

Arngrim vertelde dat mensen het haar in het echte leven echt moeilijk maken, omdat ze Nellie zo haten. Een keer gooide iemand zelfs een blikje frisdrank naar haar tijdens een kerstparade. "Ik zal nu mensen ontmoeten en ze zullen zeggen: ‘Ik haatte je’.’ En ik zeg altijd: ‘Oh, je bent te aardig’. Dank u," zei ze op Megyn Kelly Today.

Ze is een pleitbezorger voor misbruikte kinderen.

Alison Arngrim over "Megyn Kelly Today" in 2018VANDAAG / YouTube

Arngrim heeft gezegd dat ze als kind fysiek en seksueel is misbruikt en dat het haar ertoe heeft aangezet te werken om andere kinderen te beschermen. Zij is de voorzitter van de raad van bestuur van de National Association to Protect Children. Angrim vertelde Megyn Kelly dat het spelen van Nellie haar hielp het vermeende misbruik het hoofd te bieden.

"Nellie Oleson zijn was erg nuttig, want ik was erg verlegen en toen werd ik nog op school gepest," ze zei. "Dus, dan ben ik plotseling dit personage waar iedereen bang voor is, en het was deze prachtige vorm van bescherming, echt waar. En hier had ik een baan waar ik kon schreeuwen en schreeuwen en met dingen kon gooien en al mijn woede kon uiten. En dan de cast, al die geweldige mensen die zo aardig en beschermend voor me waren, dus het werkte echt heel goed in mijn voordeel."

Ze is nog steeds close met Gilbert.

Melissa Gilbert en Alison Arngrim bij de signeersessie van Gilbert in 2009Gregg DeGuire/FilmMagic via Getty Images

Een castlid met wie mensen verrast zijn om te horen dat Arngrim in de buurt is, is Gilbert, omdat ze rivalen speelden in de show die vaak in gevechten raakten. "We kregen meteen een band, iets over het spelen van vijanden en elkaar in de maling nemen," vertelde ze Kelly.

Toen hij sprak met Smashing Interviews, deelde de acteur dat zelfs als volwassene, mensen geschokt waren dat zij en Gilbert met elkaar overweg kunnen. "Melissa Gilbert had een paar jaar geleden een feestje bij haar thuis," Arngrim zei:. "Een volwassen vrouw die in de industrie zat – haar man was een grote producent – stond daar en zei: ‘Het is zo leuk om te zien dat jullie twee eindelijk met elkaar kunnen opschieten.’ Melissa en ik dachten: ‘Waar heeft ze het over??’ De vrouw zei: ‘Nou, je hebt het verzonnen?.’ Toen zei Melissa: ‘Oh nee, je bedoelt op de show?!’ Deze vrouw moet 40 jaar zijn geweest en ze begreep niet waarom ik op een feestje was bij Melissa’s huis."

 Judy Norton speelde Mary Ellen in The Waltons. Zie haar nu op 63.

Lia Beck Lia Beck is een schrijver die in Richmond, Virginia woont. Naast Best Life heeft ze geschreven voor Refinery29, Bustle, Hello Giggles, InStyle en meer. Lees verder

Geef een reactie