Zo Lang Duurt Het Voordat Het Vaccin U Beschermt Tegen Covid

De COVID vaccin is een grote stap voorwaarts voor de wetenschap, en een die hopelijk een einde zal maken aan de coronaviruspandemie. Maar het is belangrijk op te merken dat het vaccin geen onmiddellijke oplossing is, gedeeltelijk omdat het niet meteen werkt. Dat betekent dat zelfs nadat je de injectie hebt gekregen, er een periode is waarin je kwetsbaar bent voor het virus. Experts zeggen dat het tot twee weken kan duren voordat het COVID-vaccin u begint te beschermen, en de eerste dosis zal slechts de helft van de noodzakelijke bescherming bieden. Blijf lezen voor meer informatie over hoe lang het duurt voordat het vaccin werkt, en voor meer recent vaccinnieuws, ontdek de echte reden waarom president Trump het COVID-vaccin nog niet heeft gekregen.

Het vaccin heeft 10 tot 14 dagen nodig om u te beschermen.

Gezondheidswerker die COVID-vaccin injecteert in de arm van de vrouwelijke patiënt in de medische kliniek

Infectieziektespecialist Christian Ramers, MD, vertelde ABC News dat: "uit de klinische onderzoeken met het vaccin weten we dat het ongeveer 10 tot 14 dagen zal duren voordat u begint met het ontwikkelen van bescherming tegen het vaccin." De Centers for Disease Control and Prevention (CDC) bevestigen dit op hun site.

"Na vaccinatie duurt het meestal enkele weken voordat het lichaam T-lymfocyten en B-lymfocyten heeft aangemaakt," legt de CDC uit in zijn begeleiding. Deze lymfocyten zijn nodig om immuniteit tegen het virus te verkrijgen. "Daarom is het mogelijk dat een persoon net voor of net na de vaccinatie wordt geïnfecteerd met het virus dat COVID-19 veroorzaakt en vervolgens ziek wordt omdat het vaccin niet genoeg tijd heeft gehad om bescherming te bieden." En voor meer up-to-date informatie, meld je aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

De eerste dosis biedt slechts ongeveer 50 procent bescherming.

Een close-up van een blauwe gehandschoende hand die een glazen vuile dosering van het coronavirusvaccin vasthoudt

"Die eerste dosis geeft je volgens ons ergens rond de 50 procent," Ramers zei:. "Je hebt die tweede dosis nodig om tot 95 procent te komen." Dus zelfs nadat er twee weken zijn verstreken vanaf uw eerste injectie, heeft u nog steeds slechts een gedeeltelijke immuniteit tegen COVID, daarom is het essentieel om terug te komen voor uw tweede dosis. En voor meer informatie over het coronavirusvaccin: de CDC heeft zojuist deze belangrijke richtlijn voor COVID-vaccinatie gewijzigd.

Een verpleegster kreeg een week na ontvangst van het vaccin COVID.

Man krijgt coronavirus-test uit auto

Zoals gezondheidsexperts hebben opgemerkt, is het mogelijk om besmet te raken met het virus in het tijdsbestek tussen het krijgen van het vaccin en het verkrijgen van immuniteit. ABC meldt dat op december. 18, Matthew W., een verpleegster in twee ziekenhuizen, deelde op Facebook dat hij het Pfizer-vaccin kreeg. Zes dagen later kreeg Matthew COVID na een ploegendienst op de COVID-afdeling van het ziekenhuis. Volgens ABC zei Matthew dat hij koude rillingen, spierpijn en vermoeidheid door het virus ervoer.

"Het is helemaal niet onverwacht. Als je de cijfers doorneemt, is dit precies wat we zouden verwachten als iemand werd blootgesteld," zei Ramers. Hij wees erop dat Matthew mogelijk besmet was voordat hij werd gevaccineerd, of dat hij het virus na het vaccin had kunnen oplopen omdat zijn immuniteit niet was opgebouwd. En voor meer informatie over vaccincomplicaties, ontdek The One Side Effect Dr. Fauci maakt zich zorgen over zijn volgende COVID-shot.

Maar de zaak van Matthew laat zien hoe ver we verwijderd zijn van het beëindigen van de pandemie.

Zijaanzicht van een jonge vrouw met gezichtsmasker op straat, wachtend op stadsvervoer en neerkijkend op haar smartphoneArtiestGNDfotografie /

Ramers zei dat het verhaal van Matthew illustreert dat zelfs met het vaccin de pandemie niet van de ene op de andere dag zal eindigen. "Je hoort gezondheidsbeoefenaars erg optimistisch zijn over het begin van het einde, maar het zal een langzame rol zijn, weken tot maanden als we het vaccin uitrollen," hij zei. De arts voegde eraan toe dat dergelijke gevallen dienen als herinnering om maskers te blijven dragen en andere voorzorgsmaatregelen te nemen. En voor meer informatie over de uitrol van vaccins: deze 2 staten gaan in tegen de vaccinaanbevelingen van de CDC.

Best Life volgt voortdurend het laatste nieuws met betrekking tot COVID-19 om u gezond, veilig en geïnformeerd te houden. Hier zijn de antwoorden op uw meest prangende vragen, de manieren waarop u veilig en gezond kunt blijven, de feiten die u moet weten, de risico’s die u moet vermijden, de mythen die u moet negeren en de symptomen waar u op moet letten. Klik hier voor al onze COVID-19-verslaggeving en meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Geef een reactie