Zoveel Uren Per Nacht Slapen Verdubbelt Je Risico Op Dementie

In wat een begrijpelijk stressvol afgelopen jaar is geweest, hebben velen van ons moeite gehad om zowel ’s nachts in slaap te vallen als om een ​​regelmatig slaapschema te behouden. Maar behalve dat u zich ’s ochtends suf voelt, waarschuwen wetenschappers nu dat consequent onvoldoende slaap elke nacht kan leiden tot een hoger risico op dementie en een hoger risico op sterfte door alle oorzaken. Ontdek hoeveel uur je nodig hebt om deze nare gevolgen te vermijden, en voor meer advies over hoe je die zzz’s kunt opvangen, ga je naar Deze dragen net voor het slapengaan kan je helpen slapen, studie vindt.

Als u minder dan vijf uur per nacht slaapt, loopt u risico.

man die niet kan slapen

De nieuwe onderzoekspaper, gepubliceerd in het tijdschrift Aging, is afkomstig van onderzoekers van Brigham and Women’s Hospital en Boston College. Voor de studie analyseerden de onderzoekers gegevens van de lopende National Health and Aging Trends Study (NHATS), die bestaat uit voor Medicare in aanmerking komende personen van 65 jaar en ouder in de Verenigde Staten. Gedurende een onderzoeksperiode van vijf jaar keken ze naar 2.810 volwassen deelnemers (met een gemiddelde leeftijd van 76 jaar) en analyseerden ze hoe lang ze elke nacht sliepen, hoe lang het duurde voordat ze in slaap vielen en of ze de behoefte voelden om de volgende dag een dutje te doen. Ze keken ook naar hoe gemakkelijk of moeilijk mensen het vonden om zich overdag mentaal te concentreren, en ook naar sterfte door alle oorzaken.

Vergeleken met degenen die aangaven zeven tot acht uur per nacht te slapen, leken proefpersonen die minder dan vijf uur sliepen het dubbele risico op het ontwikkelen van dementie te hebben. Evenzo steeg het risico op het ontwikkelen van dementie met 45 procent onder degenen die meer dan 30 minuten nodig hadden om in slaap te vallen. En voor meer tips die je moet weten om goed te slapen, ga je naar Writing This One Thing Down at Night Will Help You Sleep, Study Finds.

Maar te lang slapen kan een soortgelijk effect hebben.

Close-up van wekker met senior vrouw in diepe slaap op achtergrondRidofranz / iTock

Eerder onderzoek heeft ook aangetoond dat mensen met betrouwbaardere slaapgewoonten en -patronen een lagere incidentie van dementie en overlijden hebben. Een studie uit 2018, gepubliceerd in de Journal of the American Geriatrics Society, keek naar ongeveer 1.500 Japanse volwassenen ouder dan 60 jaar. Uit die studie bleek dat degenen die tussen 5 en 6 sliepen.9 uur per nacht hadden een lagere incidentie van zowel dementie als overlijden in de onderzoeksperiode dan proefpersonen die minder dan vijf uur of meer dan 10 uur sliepen, wat aantoont dat te veel slapen ook gevaarlijk is. En voor meer informatie over hoe uw slaapgewoonten uw gezondheid beïnvloeden, ga naar Uitslapen op deze dagen kan jaren terug aan uw leven toevoegen, zegt Study.

Uw werkuren kunnen ook uw cognitieve gezondheid beïnvloeden.

Man aan het werk in de nachtploeg

Maar het zijn niet alleen ouderen die slaap nodig hebben. Een Franse studie uit 2015, gepubliceerd in het tijdschrift Occupational and Environmental Medicine, toonde aan dat 10 jaar nachtdiensten je hersenen met 6 . kunnen verouderen.5 jaar, met de conclusie dat "ploegenarbeid schaadt chronisch de cognitie, met potentieel belangrijke veiligheidsgevolgen, niet alleen voor de betrokken personen, maar ook voor de samenleving." Werknemers in Denemarken en Korea zijn door de overheid gecompenseerd voor de slechte gezondheid die ze leden na nachtdiensten. En voor meer gezondheidsnieuws dat rechtstreeks in je inbox wordt bezorgd, kun je je aanmelden voor onze dagelijkse nieuwsbrief.

Onvoldoende slaap is een probleem dat veel Amerikanen teistert.

Volgens een rapport van de University of Pennsylvania School of Medicine uit 2018 treft naar schatting één op de vier Amerikaanse volwassenen per jaar slapeloosheid, en vele anderen lijden aan snurken, rusteloze benen, narcolepsie en andere nachtelijke aandoeningen – wat betekent dat niet genoeg slaap wordt een wijdverbreid probleem.

Met een vergrijzende bevolking – het aantal volwassenen van 85 jaar en ouder in de Verenigde Staten zal naar verwachting tussen 2000 en 2040 verviervoudigen – moeten gewoonten die ons schaden, worden aangepakt om ernstigere problemen op de lange termijn te voorkomen. En voor meer informatie over het verbeteren van je slaapgewoonten, ga naar Doen dit ene ding met je partner zal je helpen slapen, zegt Study.

John Quinn John Quinn is een in Londen gevestigde schrijver en redacteur die gespecialiseerd is in lifestyle-onderwerpen. Lees verder

Geef een reactie